fbpx

Υαλουρονικό οξύ το συστατικό της εποχής μας

La Roche Posay

Είναι ένα από τα καλύτερα δραστικά συστατικά, με αποδεδειγμένα, ορατά αποτελέσματα κατά της γήρανσης. Πόσο μάλλον όταν το βρίσκουμε σε υψηλή συγκέντρωση στη σύνθεση δερμοκαλλυντικών, που είναι απολύτως εξειδικευμένα ώστε να δρουν με ασφάλεια ακόμη και στην πιο ευαίσθητη επιδερμίδα. Εντάξτε στην καθημερινή σας φροντίδα μια ολοκληρωμένη ρουτίνα με υαλουρονικό οξύ ή έστω έναν top ορό με υαλουρονικό οξύ και αντιμετωπίστε ρυτίδες, λεπτές γραμμές και σημάδια κούρασης με τον πιο ασφαλή και απολαυστικό τρόπο περιποίησης!

Της Μάνιας Μπούσμπουρα

Συμβαίνει σε όλες
Καθώς γερνάμε σπάνε οι ίνες κολλαγόνου του δέρματος και μειώνονται τα επίπεδα υαλουρονικού οξέος. Με την πάροδο του χρόνου, η επιδερμίδα «πέφτει» και χάνει τον φυσικό όγκο της. Έτσι, εμφανίζονται σταδιακά σημάδια γήρανσης, ενώ το δέρμα χάνει την ικανότητά του να επανορθωθεί μόνο του. Οι στηρικτικοί μηχανισμοί της επιδερμίδας ασθενούν. Χάνει τη σφριγηλότητά της και οι ρυτίδες είναι ορατές στην επιφάνεια του δέρματος.

Ευαίσθητο και στη… γήρανση!
Η γήρανση προκαλείται από γενετικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες (ρύπανση, ακτίνες UV, στρες, κάπνισμα, καθημερινές συνήθειες διατροφής και φροντίδας της επιδερμίδας κ.ά.). Η συσσώρευση των περιβαλλοντικών παραγόντων οδηγεί σε φλεγμονή, γεγονός που συμβαίνει σε κάθε τύπο δέρματος. Το ευαίσθητο δέρμα, όμως, πάσχει από χρόνια φλεγμονή, γιατί επηρεάζεται όχι μόνο από περιβαλλοντικούς παράγοντες αλλά και από την εσωτερική του κατάσταση συνεχούς φλεγμονής. Γι’ αυτό το ευαίσθητο δέρμα γερνάει και πιο γρήγορα.

Το top της αντιγήρανσης
Το υαλουρονικό οξύ δεν είναι τυχαία top συστατικό στα Google searches για τη φροντίδα της επιδερμίδας. Είναι αναμφισβήτητα ένα κορυφαίο συστατικό στην αντιγήρανση. Οι δερματολόγοι το χρησιμοποιούν στις αισθητικές επεμβάσεις ενάντια στις ρυτίδες και την έλλειψη όγκου στην επιδερμίδα. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 2015 πραγματοποιήθηκαν 2,1 εκατομμύρια ενέσεις υαλουρονικού οξέος παγκοσμίως.

La Roche Posay

Υαλουρονικό οξύ στο δέρμα
Πρόκειται για ένα φυσικό συστατικό του οργανισμού, βασικό στοιχείο για τη δομική λειτουργία των κυττάρων της επιδερμίδας. Λειτουργεί σαν σφουγγάρι, γιατί μπορεί να συγκρατεί μέχρι και 1.000 φορές το βάρος του σε νερό. Καθώς γερνάμε χάνουμε υαλουρονικό οξύ από το δέρμα μας. Στα 50 έχουμε χάσει 50% των επιπέδων υαλουρονικού οξέος της επιδερμίδας μας! Γι’ αυτό και η λάμψη, η δομή και ο όγκος του δέρματος μειώνονται, ενώ τα σημάδια κούρασης και γήρανσης γίνονται ολοένα πιο έντονα. Τα δερματολογικά εργαστήρια La Roche-Posay δημιούργησαν την ιδανική αντιγηραντική φροντίδα για την ευαίσθητη επιδερμίδα με την καινοτόμα σύνθεση Hyalu B5, που θέτει σε συνέργεια το υαλουρονικό οξύ και τη βιταμίνη B5. Το υαλουρονικό οξύ που περιέχει αυτή η σύνθεση είναι υψηλού μοριακού βάρους ώστε να δρα στην επιφάνεια και να μειώνει τις ρυτίδες, αλλά περιέχει και υαλουρονικό οξύ χαμηλού μοριακού βάρους, ώστε να γεμίζει τις ρυτίδες εσωτερικά. Με τη δράση του ενεργοποιεί παράλληλα τη σύνθεση κολλαγόνου και αυξάνει τον όγκο και την ελαστικότητα της επιδερμίδας. Η βιταμίνη Β5 (πανθενόλη) που περιέχει η σύνθεση είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό που προωθεί τις φυσικές επανορθωτικές διαδικασίες του δέρματος, ευνοεί την καταπράυνσή του και προστατεύει την ανθεκτικότητά του. Στοχεύει στην ανανέωση της επιδερμίδας, ενεργοποιώντας τους ινοβλάστες και τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων. Μαζί, τα δύο δραστικά συστατικά διασφαλίζουν την ανάπτυξη νέων κυττάρων στην επιδερμίδα και την επανόρθωση, συγκρατούν το νερό γεμίζοντας τόσο το δέρμα όσο και την επιδερμίδα, ενώ δημιουργείται ένας νέος δερματικός ιστός.
Η πρωτοποριακή σύνθεση Hyalu B5 είναι ενισχυμένη και με το φυσικό συστατικό madecassoside, από το φυτό Centella Asiatica. Ένα αντιφλεγμονώδες, ενεργό συστατικό, γνωστό για τις επουλωτικές του ιδιότητες, που ενισχύει περαιτέρω τη δράση των δύο βασικών συστατικών.