fbpx

Η Δερματολόγος Άουρα Υφαντή μας αποκαλύπτει τον ορό που επιβραδύνει τη γήρανση

H γνωστή δερματολόγος μάς απαντά σχετικά με τη γήρανση, την αντιγήρανση και τον νέο πρωτοποριακό ορό της Institut Esthederm, που ενισχύει τη μακροζωία των κυττάρων επιβραδύνοντας κατά δύο φορές τη γήρανση του δέρματος!

Της Μάνιας Μπούσμπουρα
Φωτογραφίες: Κυριάκος Παναγούλης

Το κορυφαίο γαλλικό brand δερμοκαλλυντικών Institut Esthederm, που βασίζεται στην οικοβιολογία, μας προσκάλεσε πρόσφατα σε ένα press event για την παρουσίαση ενός ορού που υπόσχεται κάτι πολύ σημαντικό για εμάς τις γυναίκες: να επιβραδύνει τη γήρανση του δέρματος κατά δύο φορές! Καταλαβαίνετε ότι η πρόκληση ήταν μεγάλη. Φυσικά, διάβασα για όλη την έρευνα, τη μελέτη, τις δοκιμές και τα αποτελέσματα του νέου ορού. Παράλληλα προσκάλεσα τη δερματολόγο Dr. Άουρα Υφαντή, την οποία γνώρισα στο event, να μας μιλήσει για αυτό το επαναστατικό προϊόν αλλά και γενικότερα για όσα οφείλουμε να γνωρίζουμε ώστε να διατηρήσουμε τη νεανική μας εμφάνιση στο πέρασμα του χρόνου, τονώνοντας την αυτοπεποίθησή μας!

 

Τι άποψη έχετε για τη γήρανση του δέρματος στις μέρες μας;

Πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ένα χρόνιο νόσημα. Επειδή μόνο κατά 25% προκαλείται από ενδογενείς παράγοντες και κατά 85% σε εξωγενείς –στρες, περιβάλλον, διατροφή–, η πρόληψη της γήρανσης είναι πιο σημαντική από την αντιμετώπισή της.

Ποια είναι η φιλοσοφία σας ως προς τη φροντίδα του δέρματος, την οποία τηρείτε απαρέγκλιτα ως δερματολόγος στο ιατρείο σας;

Η φιλοσοφία μας βασίζεται σε έναν συνδυασμό τεσσάρων βημάτων: 1) σωστός καθαρισμός με το κατάλληλο προϊόν καθαρισμού, ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας, 2) αντιμετώπιση διάφορων δερματικών προβλημάτων (ακμή, ρυτίδες, κηλίδες κ.ά.) συστήνοντας προϊόντα περιποίησης ανάλογα με τον τύπο και τις ανάγκες κάθε δέρματος, 3) ενυδάτωση, απολύτως απαραίτητη επίσης σε κάθε δέρμα για να παραμείνει νεανικό, να προστατεύεται από εξωτερικές και περιβαλλοντικές επιθέσεις και να περιορίζονται οι ατέλειές του, οι ρυτίδες κ.ά. και 4) αντηλιακή προστασία, για την οποία πρέπει να χρησιμοποιούνται αποτελεσματικά αντηλιακά με υψηλή προστασία, κατάλληλα για τις ανάγκες του κάθε δέρματος (δέρμα με τάση για ακμή, ευαισθησία στον ήλιο, βρεφικό δέρμα).

Πιστεύετε πως υπάρχουν σήμερα δερμοκαλλυντικά που πραγματικά «δουλεύουν» και έχουν ουσιαστικά και ορατά αποτελέσματα αντιγήρανσης;

Ναι και βέβαια υπάρχουν και περιέχουν τουλάχιστον ένα από τα πέντε βασικά αντιγηραντικά συστατικά: αντηλιακά φίλτρα, οξέα φρούτων (γαλακτικό, μανδελικό, λακτικό οξύ), αντιοξειδωτικές βιταμίνες (C, E), ρεσβερατρόλη και ρετινόλη, τη «βασίλισσα της αντιγήρανσης». Να επισημάνω πως τα αντιγηραντικά μόρια που βλέπουμε σε σύγχρονες συνθέσεις δερμοκαλλυντικών αποτελούν σημαντικό βήμα για την πρόληψη της γήρανσης αλλά και τη γενικότερη φροντίδα και αναζωογόνηση του δέρματος.

Ποια η άποψη σας για το νέο Age Proteom Advanced Serum της Institut Esthederm; Θα το χαρακτηρίζατε επαναστατικό; Και αν ναι, γιατί;

Το Age Proteom Advanced Serum αποτελεί πράγματι ένα επαναστατικό προϊόν, διότι στοχεύει στο πρωτέωμα, όπου οφείλεται η νεότητα του δέρματος, ενώ μέχρι σήμερα όλα τα προϊόντα στόχευαν το γονιδίωμα. Διαφορετικό από τα παραδοσιακά καλλυντικά, με την οικοβιολογική προσέγγισή του δρα βαθιά μέσα στο δέρμα, αντί να μένει στην επιφάνεια, ενισχύοντας και την άποψη ότι «η οικοβιολογία επαναπροσδιορίζει την ομορφιά».

Τι είναι το πρωτέωμα του δέρματος στο οποίο στοχεύει;

Το πρωτέωμα είναι το δεύτερο βασικό συστατικό του σώματος μετά το νερό. Αποτελείται από το σύνολο των πρωτεϊνών ενός οργανισμού. Και, καθώς οι πρωτεΐνες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τη διάρκεια ζωής των κυττάρων, προστατεύοντας μακροπρόθεσμα την ακεραιότητα του πρωτεώματος μπορούμε να συμβάλουμε και στη διατήρηση της νεανικότητας του δέρματος.

Ποια είναι τελικά η μοναδική τεχνολογία του Age Proteom Advanced Serum και η νέα προσέγγιση που φέρνει στη γήρανση; Τι επιτυγχάνει;

Βασίζεται στο γεγονός ότι περιέχει αντιοξειδωτικά μόρια πρωτεϊνών (chaperon), τα οποία διατηρούν και ενισχύουν το πρωτέωμα του δέρματος. Έτσι μειώνει ορατά τα σημάδια γήρανσης (κατά δύο φορές!), παρατείνει την ελαστικότητά του και ενισχύει τη φυσική ικανότητα του δέρματος να αποκαθιστά τις φυσικές φθορές του.

Διαβάστε την συνέχεια της συνέντευξης ΕΔΩ