fbpx

Το ιδανικό παλτό για σένα

Μπήκαμε αισίως στον Δεκέμβριο, οι θερμοκρασίες έπεσαν και ένα βασικό ερώτημα που ανακύπτει στις συζητήσεις με φίλες ή με τον… καθρέφτη μας είναι «ποιο παλτό ταιριάζει στον σωματότυπό μου;» Μην αγχώνεστε. Για άλλη μια φορά δίνουμε απαντήσεις και ιδέες για να επιλέξετε το παλτό που θα κολακέψει το σώμα και θα τονώσει την αυτοπεποίθησή σας.

Της Βάνας Αντωνοπούλου

Ένα καλό παλτό πρέπει να είναι τρία πράγματα: ζεστό, κομψό και κολακευτικό. Μπορεί κάθε χειμώνα οι τάσεις στο στιλ να αλλάζουν, αλλά το παλτό είναι ένα από τα κομμάτια της ντουλάπας στα οποία πρέπει πραγματικά να δώσει κανείς ιδιαίτερη προσοχή και –αν και όσο μπορεί– να επενδύσει. Ένα καλό, ποιοτικό παλτό έχει διαχρονική αξία και μπορεί να συντροφεύει τις εμφανίσεις μας για πολλά, πολλά χρόνια.

Επιλέξτε ένα χρώμα που ταιριάζει στην επιδερμίδα σας
Το χρώμα είναι η πιο ισχυρή μορφή «επικοινωνίας» στα ρούχα. Αν το χρώμα είναι πολύ έντονο ή φωτεινό, το παλτό θα σας κουράσει. Μια χλωμή απόχρωση, και το χρώμα θα «στραγγίξει» από το πρόσωπό σας. Με άλλα λόγια, θα δείχνετε κουρασμένη. Ένα καμηλό παλτό είναι ίσως το πιο κομψό από όλα. Και εδώ, όμως, πρέπει να επιλέξετε ένα ψυχρό ή ένα ζεστό μπεζ, ανάλογα με τον τόνο του δέρματός σας.

Προτιμήστε τις ουδέτερες αποχρώσεις
Καλό είναι να έχετε ένα κόκκινο παλτό (είναι και της μόδας), αλλά ταιριάζει με τα υπόλοιπα ρούχα σας ή με τη χειμερινή σας γκαρνταρόμπα; Θα το φορούσατε αλλού, εκτός από την εορταστική περίοδο και σε κάποιες ειδικές περιστάσεις; Θα το βαρεθείτε πιο γρήγορα από ένα διαχρονικό ουδέτερο, αλλά λιγότερο εντυπωσιακό χρώμα;

Υπολογίστε το lifestyle σας και πόσο κρυώνετε
Εξετάστε τον τρόπο ζωής σας. Ποια είναι μια τυπική μέρα και εβδομάδα για εσάς; Πόσο κρύο κάνει στην περιοχή σας; Θα το φορέσετε για 3-4 μήνες ή λιγότερο; Έχετε κάποιο ταξίδι μπροστά σας που επιβάλλει πιο ζεστό ντύσιμο και μπορεί να ανταποκριθεί το κλασικό παλτό σας;
Από τα παραπάνω αντιλαμβανόμαστε ότι η επένδυση σε ένα καθημερινό παλτό για την εργασία έχει προτεραιότητα. Σε αυτό το σημείο, η σωστή επιλογή υφάσματος είναι σημαντική. Θέλετε να είστε αρκετά ζεστή χωρίς να υπερθερμαίνεστε. Και θέλετε να είστε σίγουρη ότι θα παραμείνετε ζεστή όταν η θερμοκρασία πέφτει.

Μην ξεχνάτε τις αναλογίες σας
Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι η σιλουέτα σας. Και μην ξεχνάτε πως το μήκος στο παλτό μπορεί να επηρεάσει τη συνολική εμφάνιση. Τα μακριά παλτό τείνουν να επιμηκύνουν το σώμα και να δημιουργούν ένα κομψό αποτέλεσμα. Αν είστε ψηλή, αυτό είναι μια εξαιρετική επιλογή, καθώς βοηθά στην εξισορρόπηση των αναλογιών σας. Τα κοντά παλτό, από την άλλη, τείνουν να προσθέτουν όγκο και να δημιουργούν ένα πιο παιχνιδιάρικο, μοντέρνο look. Αν είστε πιο μικροκαμωμένη, ίσως το προτιμήσετε, καθώς θα βοηθήσει να δείχνουν τα πόδια σας πιο μακριά και θα δώσει την ψευδαίσθηση ότι είστε πιο ψηλή.

Επενδύστε σε ένα ποιοτικό κλασικό παλτό
Επενδύστε σε ένα καλής ποιότητας κλασικό παλτό. Θα διαπιστώσετε ότι ταιριάζει παντού και πάντα: από τη δουλειά μέχρι το Σαββατοκύριακο, από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ