fbpx

Ποια τζιν είναι τάση για το Καλοκαίρι 2020?

Οι πιο καυτές τάσεις στο αγαπημένο μας κομμάτι για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020, πώς θα τις φορέσουμε και ποια τζιν ξεχωρίσαμε πριν από εσάς για εσάς.

Της Βάνας Αντωνοπούλου

Τα στιλ που κάνουν τη διαφορά

Αν δεν το έχετε ακόμη υιοθετήσει, το πιο hot κομμάτι για την γκαρνταρόμπα μας αυτήν τη σεζόν είναι το ψηλόμεσο τζιν σε ίσια γραμμή (προτείνω να τελειώνει πάνω από τον αστράγαλο), ενώ και τα τζιν-βερμούδες είναι επίσης τάση, αν και πιστεύω ότι θα τα δούμε περισσότερο την επόμενη χρονιά.

Τα χρώματα που θα φορέσουμε

Για ένα τζιν που θα σας «πάει» από το πρωί έως το βράδυ, προτιμήστε σκούρους τόνους και κυρίως μαύρο (βρήκα μερικά εξαιρετικά κομμάτια με την υπογραφή Totême, GRLFRND και SLVRLAKE,
αλλά δεν αποκλείω και ένα κλασικό Levi’s). Για το γραφείο –και όχι μόνο φυσικά– προτιμώ κάτι σε λευκό ή off white σε απλές, καθαρές γραμμές (η νεοϋορκέζικη Khaite έχει αρκετές προτάσεις, όπως και η Frame αλλά και η Victoria, Victoria Beckham).
Οι ξεβαμμένες αποχρώσεις λειτουργούν καλύτερα σε πιο casual περιβάλλον, ενώ το λευκό και το κρεμ αναδεικνύουν την ηλιοκαμένη επιδερμίδα (θα τα φορέσετε και μετά τις διακοπές) και δείχνουν τέλεια με ένα λεπτοκαμωμένο πέδιλο.

Bootcut και καμπάνα

Τα τζιν σε ίσια γραμμή (bootcut, δηλαδή) επιστρέφουν δυναμικά. Το ίδιο και το σχήμα καμπάνα. Χάρη σε σχεδιαστές και οίκους όπως οι Celine, Marc Jacobs και Gucci, τα δύο αυτά στιλ που συνδυάζουν τα 70s με τις αρχές της δεκαετίας του 2000 και κολακεύουν απίστευτα τη σιλουέτα –μακραίνουν τα πόδια!– αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν την άνοιξη αλλά και το καλοκαίρι. Προτείνω να επιλέξετε ψηλόμεσα τζιν και να τα «δέσετε» στη μέση με μια στενή ζώνη. Επιπλέον, αποτελούν την ιδανική γραμμή για το γραφείο, αφού σε συνδυασμό με ένα blazer ή μια μπλούζα με ιδιαίτερα μανίκια βρίσκονται στη χρυσή τομή του επαγγελματικού με το casual chic look. Επιλέξτε πιο σκούρες αποχρώσεις ή λευκό για τη δουλειά και συνδυάστε τα με ένα κομψό πέδιλο, που φέτος είναι και αυτό τάση.

Distressed

Εντάξει, μπορεί τα distressed (κατεστραμμένα, δηλαδή) και τα σχισμένα τζιν να μην είναι κάτι που οι περισσότερες θα επιλέγαμε να φορέσουμε, αλλά αποτελούν σημαντικό trend. Πώς μπορούμε να τα εντάξουμε στο ντύσιμό μας αν είμαστε πάνω από 40 ετών; Πρώτον, ας μη φτάσουμε στα άκρα που προτείνουν κάποιοι σχεδιαστές (βλ. Givenchy) και, δεύτερον, ας επιλέξουμε κάτι με λιγότερα και πιο διακριτικά τα σημάδια της… καταστροφής. Παράλληλα, προτείνω να αντισταθμίσετε τον casual χαρακτήρα ενός τέτοιου τζιν με ένα πιο σοφιστικέ τοπ, όπως μια μπλούζα με ψηλό γιακά ή ένα καλοραμμένο blazer. Εναλλακτικά, για πιο χαλαρό αποτέλεσμα, συνδυάστε το με ένα γραφίστικο T-shirt ή με ένα XL blazer. Γενικά, οι δυνατότητες είναι ατελείωτες, αρκεί να κρατήσετε το look για τις εξορμήσεις σας εκτός γραφείου.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ