fbpx

Η δύναμη του στιλ

Μπορούν τα ρούχα να επηρεάσουν την αυτοπεποίθησή μας; Η επιστήμη λέει «ναι». Το πώς ντυνόμαστε μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο όχι μόνο στο πώς αισθανόμαστε, αλλά και στο πώς αποδίδουμε στη δουλειά ή πώς αλληλοεπιδρούμε με τους άλλους ανθρώπους.

Της Βάνας Αντωνοπούλου

Έχετε παρατηρήσει πώς αισθάνεστε όταν φοράτε ένα πολύ ωραίο ρούχο; Ένα ρούχο που ξέρετε ότι εφαρμόζει σωστά, ότι σας πάει πολύ; Ένα κομμάτι που σας κάνει να περπατάτε λίγο διαφορετικά; Που σας προκαλεί να κοιτάζεστε στον καθρέφτη με αυτοπεποίθηση και να αλληλεπιδράτε με τους γύρω σας αλλιώτικα;

Το να φοράμε ρούχα που μας κάνουν να αισθανόμαστε ωραία μπορεί να ενισχύσει τη συνολική μας αυτοπεποίθηση και να μας γεμίσει σιγουριά. Το κλειδί είναι να βρούμε αυτό που μας ταιριάζει καλύτερα και, κατά συνέπεια, μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα.

Σημειώστε ότι η μόδα δεν είναι το πιο κρίσιμο κομμάτι της ζωής. Σε τελική ανάλυση, πρόκειται απλώς για ρούχα. Αυτό που πραγματικά μετράει είναι το πώς συμπεριφερόμαστε στον εαυτό μας και στους γύρω μας. Όταν, όμως, καταβάλλουμε προσπάθεια για να ντυθούμε όπως θέλουμε, όταν νιώθουμε καλά στα ρούχα μας, αυτό ενισχύει την αυτοπεποίθησή μας. Έτσι, είναι πιο πιθανό να βγάλουμε τον καλύτερο εαυτό μας σε όλες τις πτυχές της ζωής μας.

– Επιλέξτε χρώματα, σχέδια και υφάσματα που σας αρέσουν και εκφράζουν την προσωπικότητά σας. Ένα minimal look δείχνει πιο συγκρατημένο από τα έντονα prints. Η επιλογή του υφάσματος είναι επίσης σημαντική. Το δέρμα είναι ιδανικό για μια πιο βραδινή εμφάνιση, ενώ το βαμβάκι είναι άνετο και καθημερινό.

– Αναδείξτε τα καλύτερά σας στοιχεία. Είτε πρόκειται για ένα τολμηρό μοτίβο είτε για ένα συγκεκριμένο χρώμα που τονίζει την επιδερμίδα ή τα μάτια σας, μη φοβάστε να τα αναδείξετε. Σκεφτείτε την περίσταση και ντυθείτε κατάλληλα, αλλά βεβαιωθείτε πάντα ότι παραμένετε πιστοί στο προσωπικό σας στιλ.

– Δεν έχει σημασία πόσο λεπτή είστε ή αν έχετε καμπύλες. Το ωραίο στιλ δεν είναι προνόμιο των λίγων. Μην αφήνετε τους άλλους να επικρίνουν αυτό που φοράτε και σταματήστε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους. Η επιλογή ρούχων που ταιριάζουν στον σωματότυπό σας θα σας βοηθήσει να τονώσετε την αυτοπεποίθησή σας.

– Υποστηρίξτε την εμφάνισή σας με υπερηφάνεια και χαμόγελο. Σηκώστε το κεφάλι ψηλά! Μπορεί να φοράτε το πιο ελκυστικό outfit, αλλά να έχετε μίζερο ύφος. Η έλλειψη χαράς και ικανοποίησης για το ρούχο σας επηρεάζει σίγουρα τον τρόπο που το φοράτε.

– Ξεφορτωθείτε τα ρούχα που σας κάνουν να αισθάνεστε άσχημα. Κομμάτια με κακή εφαρμογή συνήθως μας κάνουν να μην αισθανόμαστε καλά με τον εαυτό μας. Μεταποιήστε τα ή, αν δεν μπορούν να «σωθούν», χαρίστε τα.

– Εμπνευστείτε. Ξεκινήστε από φίλους και γνωστούς των οποίων θαυμάζετε το στιλ. Αφιερώστε λίγο χρόνο στα social media  και παρατηρήστε πώς ντύνονται οι φίλοι σας, αλλά και οι celebrities/influencers – υιοθετήστε λεπτομέρειες και μεμονωμένα κομμάτια, όχι total looks. Τα blogs και τα fashion sites είναι επίσης γεμάτα συμβουλές μόδας και έμπνευση, οπότε βρείτε fashion bloggers των οποίων το στιλ σάς αρέσει και ψάξτε στα αρχεία τους ρούχα και αξεσουάρ αλλά και ιδέες για το πώς θα τα φορέσετε.

– Δημιουργήστε μια «βασική» γκαρνταρόμπα. Πρόκειται για κλασικά κομμάτια σε ουδέτερα χρώματα που ταιριάζουν με τα πάντα και συνδυάζονται μεταξύ τους με πολλούς τρόπους: ένα μικρό μαύρο φόρεμα, ένα denim μπουφάν, απλά T-shirts, μια δερμάτινη tote τσάντα. Μπορεί να έχετε ήδη κάποια από αυτά στην ντουλάπα σας. Κρατήστε όσα σας κάνουν να αισθάνεστε υπέροχα και αντικαταστήστε όλα τα υπόλοιπα με κομμάτια που πραγματικά σας ταιριάζουν. Αποτελούν ιδανική βάση για να αναδείξετε κάποια ιδιαίτερα outfits αλλά και το μοναδικό σας στιλ.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.