fbpx

Μένουμε σπίτι φροντίδες ομορφιάς

#μένουμε σπίτι φροντίδες ομορφιάς

Η φροντίδα του εαυτού μας αυτή την εποχή δεν είναι άνευ ουσίας, δεν είναι ματαιότητα, είναι απόλυτη ανάγκη επιβίωσης και ψυχικής ισορροπίας!

Της Ελευθερίας Νίκου

Έναν μήνα πριν, η μέρα μου ξεκινούσε στις 7 το πρωί και η ρουτίνα ομορφιάς μου περιλάμβανε καθαρισμό, serum και κρέμες αντιγήρανσης πρωί και βράδυ. Φυσικά, δεν έβγαινα από το σπίτι χωρίς το nude πρωινό μακιγιάζ μου, τα μαλλιά μου έλαμπαν με την πρόσφατη βαφή στο κομμωτήριο, styling έκανα με ένα λαδάκι στις άκρες, αφού κάθε τρεις μέρες χτενιζόμουν στο κομμωτήριο, και το μανικιούρ μου με ημιμόνιμο χρώμα σε ουδέτερη απόχρωση έδειχνε πάντα περιποιημένο και καθαρό.

Το άρωμά μου, ανάλογα με τη διάθεση της μέρας!
Σήμερα, ξυπνάω κατά τις 9, 10, ανάλογα με το πόσο αργά κοιμήθηκα το προηγούμενο βράδυ βλέποντας ταινίες. Σέρνομαι με τις πιτζάμες μέχρι την καφετιέρα. Στα μαλλιά μου έχει βγει η ρίζα και φαίνονται αρκετές λευκές τρίχες (πού να τα βάψω;). Είναι πιασμένα μόνιμα πίσω με ένα κλάμερ, δείχνουν θαμπά, έχουν φριζάρει. Πλένω το πρόσωπό μου, βάζω και καμιά κρέμα γιατί με τραβάει το δέρμα μου.

Μοιάζει πολύ αφυδατωμένο και άτονο. Τα νύχια μου καλύτερα να μην τα βλέπω, έχει κατέβει το ημιμόνιμο και δεν ξέρω τι θα τα κάνω. Το δέρμα στα χέρια μου έχει σκάσει από τα πολλά πλυσίματα και τα αντισηπτικά. Κοιτάζω το πρόσωπό μου στον καθρέφτη και δεν με αναγνωρίζω. Εγώ είμαι;

Έχω βάλει και 2-3 κιλάκια γιατί έχω λυσάξει να τρώω σοκολάτες. Με μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, χωρίς μακιγιάζ, με τις πιτζάμες και με ύφος κακομοίρας.

Όταν μου ζήτησε η εκδότριά μας, η Μάνια Μπούσμπουρα, να γράψω για όλα αυτά που ζω ως beauty editor στο σπίτι, της είπα πως δεν μπορώ να γράψω ψέματα, δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι φροντίζω τον εαυτό μου όπως πρώτα. «Εννοείται πως δεν θέλω να το κάνεις. Αντιθέτως, θέλω να γράψεις με ειλικρίνεια. Θέλω όμως και να μας παρακινήσεις», μου είπε.

Έγινε ένα κλικ, λοιπόν, μέσα μου. Σηκώθηκα το επόμενο πρωί, πήγα στο μπάνιο μου, καθάρισα το δέρμα μου και το ενυδάτωσα με ορό και κρέμα. Έβαλα λίγο concealer κάτω από τα μάτια και σε κάποια λίγα σημεία ώστε να με δω λίγο πιο φωτεινή στον καθρέφτη.

Ζωγράφισα λίγο τα φρύδια μου, σηκώνοντας λίγο πιο ψηλά την καμπύλη τους για να ανοίξει το βλέμμα, και πρόσθεσα πολύ λίγο ρουζ και ένα balm στα χείλη με διάφανο χρώμα.

Έβαλα αρκετή κρέμα χεριών και λίγο λάδι γύρω από τα νύχια. Στη συνέχεια με το ίδιο λάδι άγγιξα τα μαλλιά μου για να δείξουν λίγο πιο λαμπερά και έφτιαξα μια όμορφη πλεξούδα που έδεσα χαμηλά σαν σινιόν κότσο με ένα ελαστικό μαύρο πανάκι. Πριν βγω από το μπάνιο ψέκασα δυο φορές ένα άρωμα που μου φτιάχνει τη διάθεση.

Πήγα στην ντουλάπα μου και ξεχώρισα να φορέσω ανοιξιάτικες ανοιχτόχρωμες φόρμες, έβαλα και ένα T-shirt που με κάνει να νιώθω λίγο πιο σέξι και έβγαλα επιτέλους τα παντοφλάκια! Φόρεσα sneakers (καθαρά-καθαρά, γιατί μέσα σε όλα τα άλλα που έχω κάνει αυτό τον καιρό έχω πλύνει τα πάντα πολύ).

Κανείς δεν με βλέπει μέσα στο σπίτι, μόνη μου ζω. Αυτή την εποχή ούτε τον φίλο μου δεν βλέπω, γιατί είναι γιατρός και εργάζεται σε νοσοκομείο. Πέρα από το ότι δουλεύει νυχθημερόν, κρατάμε αποστάσεις για λόγους ασφαλείας. Σκέφτηκα όμως πως όταν με καλέσει σε βιντεοκλήση θα πάω κοντά στο παράθυρο να φωτίσει το πρόσωπό μου και να δείχνω πιο όμορφη.

Να του πω μια όμορφη καλημέρα! Την έχει τόση ανάγκη, κι αυτός κι εγώ.
Έβαλα στον υπολογιστή να ακούω τζαζ από YouTube μίξεις, άρχισα να φτιάχνω τον καφέ μου και να ετοιμάζω το πρωινό μου. Η διάθεσή μου είναι λίγο καλύτερη πράγματι. Πότισα τις ορχιδέες μου, που αν και έχω παραμελήσει, έχουν πετάξει νέα πράσινα κλαράκια και σύντομα θα ανθίσουν. Άνοιξα το παράθυρο να αεριστεί καλά ο χώρος μου, πήρα μια κούπα καφέ στα χέρια και βγήκα στη βεράντα.

Λιγοστές ακτίνες του ήλιου σήμερα μέσα από συννεφιά. Φυσάει και λίγο, πολύ αναζωογονητικό αυτό που νιώθω. Δεν βλέπω τίποτα πέρα από τα πεζοδρόμια και τις απέναντι πολυκατοικίες, ούτε άνθρωπος δεν κυκλοφορεί, όμως οι νεραντζιές έχουν ανθίσει στα πεζοδρόμια και είναι πανέμορφες.
Γυρίζω, κάθομαι στον υπολογιστή και αρχίζω να σκέφτομαι προτάσεις ομορφιάς τώρα που κομμωτήριo και nail corner είναι κλειστά, τώρα που δεν βγαίνουμε έξω…

ΟΚ, λοιπόν, έχω αρκετά προϊόντα στα ντουλάπια μου (beauty editor που εργάζεται αυτή την εποχή από το σπίτι είμαι), αλλά κι εσείς μπορείτε να κάνετε αγορές ηλεκτρονικά ή από το σουπερμάρκετ ή να χρησιμοποιήσετε όσα ήδη έχετε (για να μην ξοδέψετε και χρήματα που δεν περισσεύουν). Είμαι σίγουρη πως διαθέτετε αρκετά και μάλιστα πολλά από αυτά μπορεί να μην είχατε χρόνο προηγουμένως να τα χαρείτε.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ