fbpx

Άνοιξη… στο Λονδίνο!

Iqbeaute-London-May


Αν η φετινή άνοιξη στο Λονδίνο πρέπει να έχει ένα όνομα, αυτό θα είναι «λουλούδια»! Τα φορέματα άνθισαν και οι τσάντες και τα παπούτσια βάφτηκαν ροζ και κίτρινα. Είναι η εποχή του ρομαντισμού, που μπορούμε να απολαύσουμε στα πιο όμορφα πάρκα της πόλης και όχι μόνο.

της Άννας Δάλλα

Στο Λονδίνο η άνοιξη δεν θα έρθει ποτέ; αναρωτιέμαι. Σήμερα που γράφω αυτές τις γραμμές, τέλος Απριλίου, το θερμόμετρο έδειχνε το πρωί 2°C! Πριν από μία ώρα έριχνε δυνατό χαλάζι και το μεσημέρι έριξε λίγο χιόνι. Τώρα όμως έχει ήλιο και τα μαγαζιά δείχνουν να αγνοούν τελείως τις εξωτερικές θερμοκρασίες. Μαγιό, πετσέτες θαλάσσης, φανελάκια και καλοκαιρινά φουστάνια γεμάτα λουλούδια έχουν κατακλύσει τις βιτρίνες τους. Φαρδιά, άνετα φορέματα, φούστες, παντελόνια με δαντέλες και βολάν. Και βέβαια τζιν. Σε όλες τις εκδοχές που μπορούμε να φανταστούμε. Είναι άραγε νωρίς για να αγοράσω καλοκαιρινά; Ξέρω βέβαια ότι η άνοιξη τελικά θα έρθει, θα φτάσει ξαφνικά και θα πλημμυρίσει κάθε γωνιά της πόλης, οδηγώντας φυσικά τους Λονδρέζους και τους τουρίστες να επισκεφτούν τα πάρκα. Νομίζω αυτά αξίζουν περισσότερο από καθετί άλλο στο Λονδίνο. Είναι πολλά, είναι μεγάλα, είναι καλοφτιαγμένα, είναι δωρεάν και είναι πολύ καλή ιδέα να τα επισκεφτούμε όταν έχουμε την ευκαιρία. Μπορούμε να περπατήσουμε, να απολαύσουμε τον καφέ μας, να κάνουμε βαρκάδα, ποδήλατο ή πικνίκ και αν έχουμε παιδιά να ευχαριστηθούμε μαζί τους τις παιδικές χαρές και τους μικρούς ζωολογικούς κήπους που διαθέτουν τα περισσότερα. Στο Primrose Hill ή το καταπληκτικό Hampstead Heath θα έχουμε θαυμάσια θέα στο Λονδίνο, στα Hyde Park και Kensington Gardens θα είμαστε κοντά στο κέντρο, στο εντυπωσιακό και πραγματικά τεράστιο Richmond Park θα συναντήσουμε και δεκάδες ελάφια που γυρνάνε ελεύθερα, στο Regents Park βρίσκεται ο ζωολογικός κήπος της πόλης, στο St Jamess Park, δίπλα στα βασιλικά ανάκτορα, τα σκιουράκια είναι τόσο εξοικειωμένα με τους επισκέπτες, που τρώνε από τα χέρια τους (μάλιστα, δεν είναι απίθανο να προσπαθήσουν να σας «κλέψουν» κάποια λιχουδιά που κρατάτε αν δεν έχετε την ευγένεια να τους την προσφέρετε από μόνοι σας), στο Greenwich Park μπορούμε να επισκεφτούμε το αστεροσκοπείο και βέβαια τον Πρώτο Μεσημβρινό που περνά από εκεί, ενώ στην ανατολική πλευρά του Λονδίνου μας περιμένει το Victoria Park, ένα πραγματικά μεγάλο και εντυπωσιακό πάρκο. Το ιδιαίτερο στο Λονδίνο είναι ότι όπου κι αν ζούμε ή κάνουμε βόλτα μπορούμε να βρούμε ένα ωραίο πάρκο, μικρότερο ή μεγαλύτερο, για να χαλαρώσουμε και να ευχαριστηθούμε τον ήλιο που, όσο κι αν μας φαίνεται περίεργο, εμφανίζεται αρκετά συχνά.

Τώρα που το σκέφτομαι ίσως ήρθε η ώρα να αγοράσω ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου. Α και ένα αντηλιακό προσώπου. Το TK Maxx, ένα εκπτωτικό μαγαζί που υπάρχει σε πολλές γειτονιές και στο κέντρο του Λονδίνου, έχει μεγάλη ποικιλία γυαλιών σε πολύ καλές τιμές. Νομίζω θα επιλέξω αυτά τα oversized μπλε Marc by Marc Jacobs, που κοστίζουν μόνο 25 λίρες. Όσο για το αντηλιακό, θα συμβουλευτώ τη Μάνια Μπούσμπουρα, όπως άλλωστε κάνω πάντα. Μάνια, τι μου προτείνεις;

Iqbeaute-L'Oreal-Sublime-Compact

Μάνια Μπούσμπουρα: Άννα μου, μην ανησυχείς, άμεσα θα δημοσιεύσουμε post με τα καλύτερα αντηλιακά προσώπου και είμαι σίγουρη ότι κάποιο από αυτά σου ταιριάζει τέλεια! Ωστόσο σου προτείνω να πάρεις και μια πούδρα (που ξέρω ότι τις αγαπάς..) αντηλιακή όμως, τη Loreal Paris Sublime Sun με Spf30 Θα την ανανεώνεις κατά τη διάρκεια της ημέρας όπου βρεθείς και θα είσαι τέλεια προστατευμένη και με σούπερ επιδερμίδα!


Φωτογραφίες: Αρχείο IQbeaute