fbpx

Φυσικές, φρουτένιες συνταγές ομορφιάς!

Iqbeaute-fysikes-sintages-omorfias


Τα ζουμερά σταφύλια, η εξωτική παπάγια, η μυρωδάτη μπανάνα και άλλα δροσερά φρούτα μπορούν να γίνουν η πιο λαχταριστή φροντίδα για την επιδερμίδα σας!

της Εβελίνας Μπούσμπουρα


Μάσκα από μπανάνα και μέλι

Είναι η καλύτερη επιλογή για το ξηρό και αφυδατωμένο δέρμα (χρόνια ή περιστασιακά). Μπορεί να χρησιμοποιηθεί 1-2 φορές την εβδομάδα. Εφαρμόζεται και σε σημεία του σώματος που έχουν αφυδατωθεί ή ξεφλουδίσει, όπως οι ώμοι. Το μέλι είναι θρεπτικό και καταπραϋντικό για την επιδερμίδα, ενώ η μπανάνα είναι πλούσια σε ενυδατικά συστατικά και δίνει υπέροχο άρωμα στη μάσκα. Υλικά 1 ώριμη μπανάνα 2 κουτ. σούπας (30 ml) μέλι (σε θερμοκρασία δωματίου) 1 κουτ. σούπας (15 ml) γιαούρτι πλήρες Εκτέλεση Λιώνετε την μπανάνα με ένα πιρούνι και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας καλά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μπλέντερ, για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα. Απλώνετε τη μάσκα στο πρόσωπο και τον λαιμό, την αφήνετε να δράσει για 15 λεπτά και την αφαιρείτε με νερό.

Κρέμα από παπάγια

Προσφέρει άμεση ενυδάτωση και είναι ιδανική για το καλοκαίρι, καθώς βοηθά να διατηρηθεί το μαύρισμα, ενώ αφήνει την επιδερμίδα λαμπερή και βελούδινη. Υλικά 1 παπάγια 1 κουτ. σούπας (15 ml) βούτυρο κακάο Εκτέλεση Αφαιρείτε τη φλούδα και τα σπόρια από την παπάγια και λιώνετε τη σάρκα. Ζεσταίνετε το βούτυρο κακάο σε μπεν μαρί και προσθέτετε την παπάγια ανακατεύοντας γρήγορα και καλά. Απλώνετε τη μάσκα σε κάθε σημείο (προσώπου ή σώματος) που παρουσιάζει αφυδάτωση και την αφήνετε να δράσει για 15-30 λεπτά. Μετά ξεβγάζετε με νερό.

Τόνωση προσώπου με σταφύλι

Ο χυμός σταφυλιού βοηθά στον καθαρισμό και την τόνωση της επιδερμίδας του προσώπου οποιαδήποτε ώρα. Αρκεί να λιώσετε ένα μεγάλο τσαμπί σταφύλι, αφού πρώτα αφαιρέσετε τη φλούδα από τις ρώγες, και να τρίψετε καλά τον πολτό στο πρόσωπό σας. Αμέσως μετά ξεπλένετε με άφθονο χλιαρό νερό.

 Extra tip

Επιλέξτε καλύτερα σταφύλι βιολογικής καλλιέργειας και σταφύλι χωρίς κουκούτσι, αν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο.

Ενυδατική μάσκα από μπανάνα και αμυγδαλέλαιο

Ιδανική φροντίδα για ξηρές επιδερμίδες, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι τρεις φορές την εβδομάδα, κατά προτίμηση βράδυ, για να προσφέρει βαθιά ενυδάτωση και θρέψη. Υλικά 1 ώριμη μπανάνα 2 κουτ. σούπας (30 ml) ροδόνερο 1 κρόκος αβγού 1 κουτ. σούπας (15 ml) αμυγδαλέλαιο 1-2 κουτ. σούπας αλεύρι Εκτέλεση Χτυπάτε στο μπλέντερ όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι, μέχρι να γίνουν πάστα. Προσθέτετε σιγά σιγά όσο αλεύρι χρειάζεται για να σταθεροποιηθεί το μείγμα. Απλώνετε σε καθαρό πρόσωπο, αφήνετε 20 λεπτά και ξεβγάζετε με άφθονο νερό.


Βιβλιογραφία:
Recipes for Natural Beauty, Katie Spiers, εκδ. Marshall
Μυστικά Ομορφιάς, Κώστας Αλτάνης, εκδ. Ψύχαλου