fbpx

To μακιγιάζ του ευαίσθητου δέρματος

La Roche Posay μακιγιάζ και ευαίσθητο δέρμα

Η ευαίσθητη επιδερμίδα έχει πλέον κάθε λόγο να δείχνει πιο όμορφη με το μακιγιάζ! Αρκεί να κάνουμε τη σωστή επιλογή προϊόντων μακιγιάζ από τα φαρμακείο, που όχι μόνο μας κάνουν να νιώθουμε πιο ασφαλείς με το μέικαπ μας, αλλά μας επιτρέπουν να τολμήσουμε με την εικόνα μας και να απογειώσουμε την αυτοπεποίθησή μας!

Της Ελευθερίας Νίκου

First things first:

Τι είναι ευαίσθητο δέρμα;
Το ευαίσθητο δέρμα –όπως ίσως λανθασμένα πιστεύεται– δεν αποτελεί τύπο δέρματος με την κλασική έννοια του όρου. Στην πραγματικότητα, μπορεί να εκδηλωθεί σε οποιονδήποτε τύπο δέρματος, από το λιπαρό και το εφηβικό με τάση ακμής δέρμα, μέχρι και το ξηρό και το ώριμο δέρμα. Το ευαίσθητο δέρμα μπορεί να παρουσιάζει διάφορα είδη αντίδρασης: τράβηγμα, κνησμό, αίσθηση καύσου ή/και δυσφορίας, κοκκινίλες.

La Roche Posay ευαίσθητο δέρμα

Eυαίσθητο δέρμα

Έχεις κι εσύ;
Στην ερώτηση «Τι τύπο δέρματος έχεις;» ένα μεγάλο ποσοστό των γυναικών θα απαντήσει «Μα, φυσικά, ευαίσθητο!» χωρίς να γνωρίζει ότι αυτό δεν αποτελεί τύπο επιδερμίδας, αλλά ερμηνεία κάποιων σημαδιών που χαρακτηρίζουν την ευαίσθητη επιδερμίδα. Οι ειδικοί απαντούν πως τουλάχιστον οι μισές από αυτές τις γυναίκες δεν έχουν ευαίσθητο δέρμα, αλλά βλέπουν μεμονωμένες αντιδράσεις ως ενδείξεις ευαισθησίας και τοποθετούν τον εαυτό τους στην κατηγορία αυτή. Όπως και να έχει, οι γυναίκες αυτές, όπως και πολλές ακόμη, έχουν ανάγκη ή επιλέγουν συνειδητά να νιώσουν την ασφάλεια μιας φροντίδας προορισμένης για το ευαίσθητο δέρμα, γι’ αυτό και συχνά καταφεύγουν στο φαρμακείο για να ανακαλύψουν την καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς τους.

…και μακιγιάζ:

Πάνε μαζί;
Σύμφωνα με μελέτες παγκοσμίου επιπέδου, οι γυναίκες που γνωρίζουν ή πιστεύουν ότι έχουν ευαίσθητο δέρμα φοβούνται να εμπιστευθούν προϊόντα μακιγιάζ στην καθημερινότητά τους. Θεωρούν ότι με τα συστατικά που περιέχουν θα τους προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις και ότι ακόμη και το λίγο μακιγιάζ θα είναι βαρύ για το δέρμα τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν την ευαισθησία της επιδερμίδας τους ως εμπόδιο για μια πιο προσεγμένη εμφάνιση. Κάτι τέτοιο όμως έχει πάψει να ισχύει, αφού πλέον στην αγορά του φαρμακείου υπάρχουν προϊόντα μακιγιάζ που σέβονται και περιποιούνται το ευαίσθητο δέρμα, γνωρίζουν τις ανάγκες του και είναι προορισμένα να κάνουν τη γυναικεία ευαίσθητη επιδερμίδα να δείχνει πιο υγιής και πιο όμορφη, χωρίς να προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις ή άλλες ανεπιθύμητες παρενέργειες.

La Roche Posay Ιδανικό Foundation

Foundation

Το προϊόν-κλειδί για το ευαίσθητο δέρμα
Το πρώτο και κύριο προϊόν μακιγιάζ που προσφέρει η αγορά του φαρμακείου για την ευαίσθητη επιδερμίδα είναι το foundation, καθώς ακόμη και το πιο ευαίσθητο δέρμα δικαιούται έναν ιδανικό σύμμαχο ομορφιάς! Έχει ξεκάθαρη ανάγκη για κάλυψη ατελειών, προστασία και φυσικό αποτέλεσμα. Το ευαίσθητο δέρμα χρειάζεται ένα foundation που σέβεται την ευαίσθητη επιδερμίδα και δεν προκαλεί αλλεργική αντίδραση, ενώ η ειδικά μελετημένη σύνθεσή του είναι τέτοια ώστε να δημιουργεί ένα φυσικό, ανεπιτήδευτο αποτέλεσμα χωρίς να βαραίνει. Όλες οι γυναίκες πια μπορούν να τολμήσουν να φορέσουν μέικαπ, ακόμη κι αν έχουν την πιο ευαίσθητη επιδερμίδα, υποφέρουν από έντονη λιπαρότητα ή έχουν δέρμα με τάση για ακμή. Οι 100% αλλεργικά ελεγμένες φόρμουλες που υπάρχουν πλέον στα ράφια των φαρμακείων κάνουν κάθε γυναίκα να νιώθει σίγουρη για το μακιγιάζ της και να δημιουργεί καθημερινά μια εικόνα που θα τη γεμίζει αυτοπεποίθηση και δύναμη.

Το ιδανικό foundation!

Κάνοντας μια εκτεταμένη έρευνα αγοράς καταλήξαμε στην ιδανική επιλογή foundation για κάθε γυναίκα με ευαίσθητη επιδερμίδα – και όχι μόνο. Αυτό είναι το La Roche-Posay Toleriane Foundation, ένα προϊόν που μας κάνει να τολμήσουμε να το εμπιστευθούμε για πολλές ώρες! Προσφέρει κάλυψη χωρίς εφέ μάσκας, ενώ κυκλοφορεί σε διαφορετικές υφές για να επιλέξουμε αυτή που ταιριάζει καλύτερα στις δικές μας ανάγκες: υφή fluide και υφή compact σε έκδοση για τη λιπαρή-μεικτή επιδερμίδα ή την κανονική-ξηρή επιδερμίδα, υφή mousse μόνο για τα πιο λιπαρά δέρματα και πλούσια ενυδατική υφή για τις επιδερμίδες με πιο έντονη ξηρότητα. Όλα είναι εμπλουτισμένα με δείκτη SPF ώστε να κρατούν τις επιβλαβείς ακτίνες του ήλιου μακριά, ενισχύοντας την ασπίδα προστασίας της ευαίσθητης επιδερμίδας. Η ανάλαφρη αίσθηση του συγκεκριμένου foundation σε συνδυασμό με τη διάρκεια και το φυσικό αποτέλεσμα το καθιστούν ένα πραγματικό δώρο ομορφιάς για την ευαίσθητη επιδερμίδα, από το πρωινό business look μέχρι το πιο έντονο μακιγιάζ για μια σημαντική βραδινή έξοδο. Το λατρέψαμε!

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.