fbpx

Shopping και με ψηλοτάκουνα


Το φαρμακείο της Βασιλικής Αμπατζόγλου, η οποία προέρχεται από οικογένεια φαρμακοποιών με μεγάλη ιστορία, εντυπωσιάζει στην πλατεία Κολωνακίου κάθε επισκέπτη από τον Δεκέμβρη του 2016. Είναι ένας πολύ μεγάλος και άνετος χώρος (δεν συνειδητοποιείς αρχικά το βάθος και την έκτασή του), στον οποίο κυριαρχεί η μίνιμαλ πολυτέλεια. Διαθέτει πολλές παροχές και υπηρεσίες για τους πελάτες του καθώς και μια υπέροχη καμπίνα περιποίησης Lierac/Phyto, που μου θύμισε πολυτελές spa. Ένα μοναδικό δωμάτιο χαλάρωσης όπου κάθε γυναίκα μπορεί να απολαύσει θεραπείες με την εγγύηση των δύο αγαπημένων brands. Πραγματικά τέλειο!

Της Μάνιας Μπούσμπουρα

Φωτογραφίες: Χριστόφορος Δουλγέρης

Η άνεση στον χώρο των καλλυντικών βοηθά στο να διακρίνεις εύκολα τα διάφορα brands, ενώ το πολύ εντυπωσιακό corner της Lierac, που κυριαρχεί, είναι ίσως ένα από τα ωραιότερα που έχω εντοπίσει. Τη ματιά μου κέρδισε εδώ και η φωτεινή πράσινη γραμμή κατά μήκος της αίθουσας που καταλήγει σε έναν σταυρό, με στόχο να οδηγήσει τον επισκέπτη απευθείας στους φαρμακοποιούς, όπως έμαθα. Συνάντησα εδώ τον κ. Γεώργιο Τζέμη, managing director και συνέταιρο του φαρμακείου, και μίλησα μαζί του γι’ αυτή την επένδυση στην Ελλάδα του σήμερα.

Ποια είναι η ιστορία πριν από αυτό το φαρμακείο;

Η σχέση της οικογένειας Αμπατζόγλου με τα φαρμακεία ξεκινά από τον Ευάγγελο Αμπατζόγλου και το φαρμακείο του στην Τουρκία. Το 1952 ιδρύθηκε η φαρμακαποθήκη του Χαράλαμπου Αμπατζόγλου του Ευάγγελου στην Αθήνα και το 1974 λειτούργησε το φαρμακείο του Σωτηρίου Αμπατζόγλου του Χαραλάμπους στο Παγκράτι, επί της οδού Φιλολάου 84. Η σύζυγος του Σωτήρη και μητέρα της Βασιλικής, Μαρία Αμπατζόγλου-Καλογεροπούλου, είναι επίσης φαρμακοποιός και διατηρεί φαρμακείο στην Πλάκα.

Ποια είναι η φιλοσοφία στην οποία βασίστηκε η δημιουργία αυτού του χώρου;

Η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού φαρμακείου που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες των πελατών μας σε καίριο σημείο της Αθήνας. Η έδρα του φαρμακείου σε ένα από τα εμπορικότερα σημεία της πρωτεύουσας μας οδήγησε στην ονομασία «Center City Pharmacy».

Ποιο είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του φαρμακείου σας;

Η υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών καθώς και η τεράστια ποικιλία άμεσα διαθέσιμων προϊόντων σε έναν χώρο υψηλών προδιαγραφών καθιστούν το φαρμακείο αγαπημένο προορισμό των πελατών μας.

Για ποιον λόγο θωρείτε το φαρμακείο τον ιδανικό χώρο για τη σωστή επιλογή των καλλυντικών;

Ο όρος «φαρμακείο» εμπεριέχει την απαραίτητη επιστημονική βαρύτητα για τη δημιουργία σχέσης εμπιστοσύνης με τους πελάτες, καθιστώντας τον χώρο ιδανικό για τη σωστή επιλογή καλλυντικών.

Η Lierac και η Phyto κατέχουν εξέχουσα θέση στον χώρο των καλλυντικών σας. Ποια είναι η άποψή σας για τα δύο brands, γιατί τα επιλέξατε;

Κατ’ αρχήν, η νέα ταυτότητα της Lierac Laboratoires Paris είναι ιδανικά συνυφασμένη με τον χώρο του φαρμακείου. Και τα δύο brands διαθέτουν εξαιρετικά προϊόντα, προσιτά στον καταναλωτή, ενώ έχουν πολυετή πείρα στην υπηρεσία της γυναικείας ομορφιάς. Είναι επίσης σημαντική και η υποστήριξη των δύο brands μέσω φυσικής παρουσίας αισθητικού της εταιρείας.


Δείτε εδώ περισσότερες φωτογραφίες

Δείτε ολόκληρο το ρεπορτάζ που πραγματοποιήσαμε σχετικά με το σύγχρονο φαρμακείο ΕΔΩ

Πείτε μας την άποψη σας γι’ αυτό το ρεπορτάζ και λάβετε μέρος στον διαγωνισμό μας. Περισσότερα ΕΔΩ

Ποιες υπηρεσίες προσφέρετε ή θα προσφέρετε στο άμεσο μέλλον στους επισκέπτες-πελάτες σας;

Χτίζουμε καθημερινά σχέση εμπιστοσύνης και ασφάλειας με τους πελάτες μας και δίνουμε συμβουλές και λύσεις σε κάθε πρόβλημα, είτε αφορά σε θέματα υγείας, όπου παρέχουμε και πρώτες βοήθειες, είτε σε θέματα αισθητικής. Προσφέρουμε περιποίηση προσώπου και σώματος στην ειδικά διαμορφωμένη καμπίνα αισθητικής που επισκεφθήκατε. Διαθέτουμε αισθητικούς, διατροφολόγο και ποδολόγο.

Τι σας οδήγησε σε μια τέτοια επένδυση αυτή την εποχή στην Ελλάδα;

Η αγάπη για την Ελλάδα μάς παρότρυνε να προχωρήσουμε σε αυτή την επένδυση στη χώρα και στη δημιουργία ενός σύγχρονου φαρμακείου ευρωπαϊκού επιπέδου.

Πόσους ανθρώπους απασχολεί σήμερα το φαρμακείο σας και ποιες είναι οι ειδικότητές τους;

Η άρτια εκπαιδευμένη ομάδα μας, η οποία αποτελείται από δύο φαρμακοποιούς, τέσσερις βοηθούς φαρμακοποιών, τρεις αισθητικούς, έναν διαιτολόγο-διατροφολόγο και έναν ποδολόγο, εξυπηρετεί και προσφέρει συμβουλές σε πάσης φύσεως θέματα.


Φαρμακείο Βασιλικής Αμπατζόγλου & ΣΙΑ ΟΕ, Πατρ. Ιωακείμ 6, πλατεία Κολωνακίου.
FB: Φαρμακείο Αμπατζόγλου
Site: www.ccphar.gr (under construction)
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο 08:00-20:30 (συνεχές).

Το ρεπορτάζ για τα φαρμακείο δεν είναι διαφημιστικό.