fbpx

Φράνκι και Τζόνι


H ρομαντική κομεντί του Τerrence McNally που έχουν λατρέψει εκατομμύρια θεατές ανά τον κόσμο, στη μαγική θεατρική σκηνή του Altera Pars στον Κεραμεικό.

Της Μαίρης Θεοδώρου

Μια συναισθηματική κωμωδία που μας προσκαλεί να ερωτευτούμε ξανά, χωρίς φόβο, μόνο με πάθος. Εκείνος είναι πρώην μικροαπατεώνας. Εκείνη ήρθε στη Νέα Υόρκη για να βρει τον δρόμο της. Εκείνος ψάχνει για ένα νέο ξεκίνημα παλεύοντας με τη μοναξιά του. Εκείνη κλείστηκε στον εαυτό της και ζει χωρίς φίλους, μακριά και από τα όνειρά της. Ο Τζόνι είναι μάγειρας στο συνοικιακό εστιατόριο. Η Φράνκι είναι σερβιτόρα. Μια παθιασμένη νύχτα ενώνονται. Η Φράνκι θέλει να διαγράψει τη βραδιά. Φοβάται. Έχει πληγωθεί στο παρελθόν και είναι απογοητευμένη. Ο Τζόνι θεωρεί πως έχει βρει την αδελφή ψυχή του. Θα καταφέρει να κάμψει τις αντιστάσεις της και να κερδίσει την καρδιά της; Η Ιωάννα Παππά και ο Τάσος Ιορδανίδης συναντιούνται για δεύτερη φορά επί σκηνής, μετά στον σαιξπηρικό Άμλετ, όπου σαν Όφηλία και Άμλετ αντίστοιχα αποτέλεσαν ένα από τα καλύτερα θεατρικά ζευγάρια των τελευταίων ετών.Ο Γιώργος Σκεύας (Κουκλόσπιτο, Ο γάμος της Μαρίας Μπράουν) υπογράφει τη μετάφραση και τη σκηνοθεσία.

Τerrence McNally Ο McNally έχει χαρακτηριστεί ως ένας διεισδυτικός δραματουργός και ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους θεατρικούς συγγραφείς. Στην καριέρα του, που διαρκεί έξι δεκαετίες, τα έργα του, τα μιούζικαλ και οι όπερές του, παρουσιάζονται συνέχεια ανά τον κόσμο.

Ηθοποιοί: Ιωάννα Παππά, Τάσος Ιορδανίδης Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Γιώργος Σκεύας Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή: 21:00 Πώληση εισιτηρίων στο viva.gr και στο ταμείο του θεάτρου Altera Pars, (Μεγάλου Αλεξάνδρου 123, τηλ. 210 3410011. Μετρό στάση Κεραμεικός).