fbpx

Το IQbeaute πηγαίνει θέατρο!

Iqbeaute-Orlando-Virginia-Wolfe


Το «Ορλάντο» γράφτηκε το 1928 και θεωρείται ένα από τα πιο ανάλαφρα μυθιστορήματα της Βιρτζίνια Γουλφ. Μια φανταστική βιογραφία ενός νεαρού ευγενή που ζει από το 1600 ως το 1900 χωρίς να περάσει ποτέ τα… τριάντα.

Αυτή η παράσταση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα περιπετειώδες και συναρπαστικό ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο, ένα ευφυέστατο «σκηνικό παιχνίδι» προς αναζήτηση του εαυτού και της ωριμότητας. Ο θεατής παρακολουθεί βήμα βήμα την απολαυστική διαδρομή ενηλικίωσης αυτού του παράξενου πλάσματος, του Ορλάντο, μια διαδρομή που κρατάει τέσσερις ολόκληρους αιώνες: από τον 16ο μέχρι τον 20ό. Ξεκινά τη σκηνική ζωή του ως νεαρός ευγενής στην υπηρεσία της Παρθένας Βασίλισσας Ελισάβετ τον 16ο αιώνα. Γνωρίζει έναν αγιάτρευτο έρωτα για μια Ρωσίδα πριγκίπισσα, έρωτα που τον ακολουθεί για τέσσερις αιώνες. Περνάει στα παλάτια της Κωνσταντινούπολης του 17ου αιώνα, όπου λατρεύεται και από τα δύο φύλα. Επιστρέφει, ως γυναίκα πλέον, στη βικτωριανή Αγγλία και βιώνει τους περιορισμούς εκείνης της εποχής. Η διαδρομή ολοκληρώνεται στις αρχές του 20ού αιώνα και στη χαραυγή της γυναικείας χειραφέτησης. Σας το προτείνουμε!

Η παράσταση: Ορλάντο Πού: ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ, Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια, τηλ.: 210 5242211 Συγγραφέας: Βιρτζίνια Γουλφ / Sarah Ruhl Σκηνοθέτης: Λίλλυ Μελεμέ Ηθοποιοί: Αμαλία Αρσένη, Χρήστος Καπενής, Σεβίνα Μαραγκού, Λίλλυ Μελεμέ, Ρίνο Τζάνι Συντελεστές Μετάφραση: Μαργαρίτα Δαλαμάγκα-Καλογήρου. Σκηνικά-Κοστούμια: Ματίνα Μέγκλα Επιμέλεια κίνησης: Μόνικα Κολοκοτρώνη Μέχρι: 20 Απριλίου Μέρες και ώρες: Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 Εισιτήρια: 13 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (φοιτητικό, άνω των 65), 8 ευρώ (ανέργων)


Φωτογραφίες: Νίκος Καρανικόλας