fbpx

Ακόμη και πριν τη βραδινή έξοδο!


Το φαρμακείο Σακοπούλου-Μπάρτζη Μαριάνθη, σημείο αναφοράς στο Κουκάκι από τον Απρίλιο του 2010, είναι ένας πολύ ευχάριστος και trendy χώρος. Με κέρδισε αμέσως η πρωτότυπη, design όψη του, τα έντονα χρώματα στο εσωτερικό του και η εξαιρετική μουσική του! Γιατί δηλαδή να μην ακούς μουσική σε ένα φαρμακείο; Επίσης, λάτρεψα την ξεκάθαρη τοποθέτηση των καλλυντικών σε διαδρόμους, που κάνει εξαιρετικά εύκολη την αναζήτηση των προϊόντων που ψάχνεις. Η σειρά ενυδάτωσης Hydragenist της Lierac έκλεψε αμέσως τη ματιά μου και λάτρεψα το νέο balm χειλιών!

Της Αλεξάνδρας Τρύφωνος Φωτογραφίες: Χριστόφορος Δουλγέρης

Το συγκεκριμένο φαρμακείο, το οποίο επισκέφθηκα λίγο πριν από τη νυχτερινή μου έξοδο στο Κουκάκι, μια περιοχή που έχει γίνει ξανά προορισμός διασκέδασης, έχει καταφέρει να κερδίσει πιστούς πελάτες κάθε ηλικίας με τις παροχές του. Ατμόσφαιρα που φτιάχνει τη διάθεση, ανδρικό τμήμα, ένας ολόκληρος όροφος αφιερωμένος στο παιδί και ένα παρτέρι με αρωματικά φυτά απέναντι από την είσοδο του φαρμακείου καταγράφηκαν επίσης στα υπέρ! Συνάντησα εδώ τον κ. Άγγελο Σακόπουλο, υπεύθυνο του φαρμακείου, που προέρχεται από παλιά οικογένεια φαρμακοποιών με μεγάλη παράδοση, και μίλησα μαζί του γι’ αυτόν τον τόσο ζωντανό και ξεχωριστό χώρο.

Ποια είναι η ιστορία αυτού του φαρμακείου;

Προέρχομαι από παλιά οικογένεια φαρμακοποιών, κυρίως, γυναικών φαρμακοποιών, και αυτό για μένα υπήρξε πάντα έμπνευση και κινητήριος δύναμη. Ο προπάππος μου υπήρξε φαρμακοποιός. Η γιαγιά μου κατάφερε να σπουδάσει φαρμακοποιός αμέσως μετά τον Β? Παγκόσμιο Πόλεμο και να συνεχίσει το οικογενειακό φαρμακείο στα Μέγαρα. Την ακολούθησε η θεία μου και αργότερα η μητέρα μου, ανοίγοντας φαρμακείο στο Κουκάκι το 1979.

Ποια είναι η φιλοσοφία στην οποία βασίστηκε η δημιουργία αυτού του ιδιαίτερου χώρου;

Οραματιστήκαμε ένα φαρμακείο που να μη συνδέεται αποκλειστικά με την παροχή υπηρεσιών στα προβλήματα υγείας, αλλά έναν χώρο όπου ομάδα εργασίας και πελάτης περνούν καλά, γελούν, συνδιαλλάσσονται ολιστικά, με γνώση και πρόληψη για την ομορφιά και την υγεία. Έναν χώρο στον οποίο ο κάτοικος ή ο εργαζόμενος της Αθήνας να βρίσκει πάντα χαρά, ποικιλία, καταρτισμένους και ευχάριστους ανθρώπους και να επιστρέφει πιστά.

Ποιο είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του φαρμακείου σας;

Τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα είναι πολλά και διαρκώς αυξάνονται: αναζητάμε και χτίζουμε διαρκώς την ποικιλία μας σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες. Το παιδικό τμήμα, το τμήμα συμπληρωμάτων και χυμών, το τμήμα καλλυντικών, το ανδρικό τμήμα είναι κάποια από αυτά που ο πελάτης δεν βρίσκει εύκολα αλλού. Παράλληλα, διατηρούμε συνεχές ωράριο, ώστε να εξυπηρετούμε διαφορετικές ομάδες πληθυσμού, και μια άρτια καταρτισμένη και εξαιρετικά ευχάριστη ομάδα που συμβάλλει στο να προάγεται η πρόληψη, και όχι η αντιμετώπιση, με χαρά και γνώση.

Για ποιον λόγο θωρείτε το φαρμακείο τον ιδανικό χώρο για τη σωστή επιλογή των καλλυντικών;

Γιατί έχει άρτια καταρτισμένο προσωπικό που μεταδίδει γνώση και ξέρει να προλαμβάνει, γιατί παρέχει συμπληρωματικά προϊόντα και υπηρεσίες με ολιστική προσέγγιση στην υγεία και την ομορφιά και γιατί μπορεί να προτείνει κοσμητολογικές λύσεις με ευθύνη και βαθιά γνώση.

Η Lierac και η Phyto κατέχουν εξέχουσα θέση στον χώρο των καλλυντικών σας. Ποια είναι η άποψή σας για τα δύο brands, γιατί τα επιλέξατε;

Γιατί προσφέρουν απαντήσεις και αποτελέσματα με εξαιρετική ποιότητα στη φροντίδα του προσώπου, του σώματος, των μαλλιών, για άνδρες και γυναίκες, ακόμη και για πολλαπλές ανάγκες. Γιατί συνδυάζουν τεχνογνωσία, τεχνολογία και φυτικότητα και προσφέρουν προϊόντα που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό αγοραστή.


Δείτε εδώ περισσότερες φωτογραφίες

Δείτε ολόκληρο το ρεπορτάζ που πραγματοποιήσαμε σχετικά με το σύγχρονο φαρμακείο ΕΔΩ

Πείτε μας την άποψη σας γι’ αυτό το ρεπορτάζ και λάβετε μέρος στον διαγωνισμό μας. Περισσότερα ΕΔΩ

Ποιες υπηρεσίες προσφέρετε ή θα προσφέρετε στο άμεσο μέλλον στους επισκέπτες-πελάτες σας;

Κάθε εβδομάδα φροντίζουμε να προσφέρουμε διαφορετικών ειδών υπηρεσίες και προνόμια, τόσο σε συνεργασία με εταιρείες που εκπροσωπούμε, όσο και μέσω της κάρτας πιστότητας του φαρμακείου μας. Για το άμεσο μέλλον ετοιμάζουμε ένα εντυπωσιακό πάρτι, μια καμπίνα ομορφιάς με φρέσκους χυμούς και πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς φίλους και τα pets τους!

Τι σας οδήγησε σε μια τέτοια επένδυση αυτή την εποχή στην Ελλάδα;

H θετική σκέψη και το μεράκι.

Πόσους ανθρώπους απασχολεί σήμερα το φαρμακείο σας και ποιες είναι οι ειδικότητές τους;

Το Φαρμακείο Σακοπούλου-Μπάρτζη απασχολεί 16 άτομα με διάφορες ειδικότητες: φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακοποιού, αισθητικούς, βιολόγους, χημικούς και οικονομολόγους.


Φαρμακείο Σακοπούλου-Μπάρτζη Μαριάνθη, Δημητρακοπούλου 121, Κουκάκι.
FB: Φαρμακείο Σακοπούλου-Μπάρτζη Μαριάνθη
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο 08:00-23:00.

Το ρεπορτάζ για τα φαρμακείο δεν είναι διαφημιστικό.
[