fbpx

George Sfakianakis & Aveda

George Sfakianakis

Όταν ένας κορυφαίος hair stylist συμπράττει με μια κορυφαία εταιρεία φυσικών καλλυντικών, με φιλοσοφία πολύ διαφορετική από όλων των υπολοίπων, τότε το αποτέλεσμα είναι τα εξαιρετικά Beauty Experience Salons που έχουν ένα μόνο όνομα: AVEDA TEO!

Tης Μάνιας Μπούσμπουρα
Φωτογραφίες: Φώτης Καραπιπέρης
Make Up: Κωνσταντίνα Καποδίστρια

Τον Γιώργο Σφακιανάκη τον γνωρίζω ακριβώς 21 χρόνια. Από τότε που του είχα πάρει συνέντευξη για ένα περιοδικό στο οποίο εργαζόμουν και βέβαια έκτοτε παρακολουθώ τη δουλειά του. Γνωρίζω δημοσιογραφικά τη μεγάλη πορεία του πατέρα του, του διάσημου κομμωτή Teo, από τον οποίο έχει εμπνευστεί και το όνομά ΤΕΟ των κομμωτηρίων του, γνωρίζω πόσο πολύ έχει δουλέψει, πόσο αυστηρά έχει επιλέξει την ομάδα του και ομολογώ πως εδώ και χρόνια θαυμάζω τη σταθερή ποιότητα της δουλειάς του και την εξέλιξή του. Όταν έμαθα για τη σύμπραξη AVEDA TEO εντυπωσιάστηκα, ενώ μέσα από την τωρινή μας συνέντευξη επιβεβαίωσα την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη μου στις επιλογές του. Η Aveda, ένα τεράστιο αμερικανικό brand με eco friendly φιλοσοφία και ολιστικές υπηρεσίες για τα μαλλιά, το πρόσωπο και το σώμα, και τα TEO, ένα κορυφαίο ελληνικό brand στον χώρο των κομμωτηρίων, με σοβαρή πορεία, καλλιτεχνική και δημιουργική παρουσία σε σπουδαίες διοργανώσεις εντός και εκτός συνόρων, δημιούργησαν πράγματι κάτι που διαφέρει απ’ οτιδήποτε άλλο υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα: τα κομμωτήρια AVEDA TΕΟ, που δεν είναι απλά κομμωτήρια αλλά Beauty Experience Salons, με μια ιδιαίτερη προσέγγιση, φιλοσοφία αλλά και αισθητική.
Συνάντησα τον Γιώργο στο AVEDA TEO στην Ερυθραία.

Πώς πήρες την απόφαση να συμπράξεις με την Aveda και έτσι να δημιουργηθούν στην Ερυθραία και τη Γλυφάδα αυτοί οι δύο υπέροχοι προορισμοί ομορφιάς;
Την Aveda την είχα ακουστά εδώ και χρόνια ως εταιρεία. Σε ένα ταξίδι μου στο Λονδίνο έτυχε να δω ένα εντυπωσιακό κομμωτήριο Aveda και αποφάσισα να το επισκεφτώ ως πελάτης, να εμπνευστώ, να δοκιμάσω. Με το που μπήκα κατάλαβα ότι κάτι διαφορετικό συνέβαινε εκεί συγκριτικά με άλλα κομμωτήρια. Δεν είχα ξανανιώσει έτσι τόσα χρόνια στον χώρο των κομμωτηρίων: η μυρωδιά, η αύρα, οι άνθρωποι, ο τρόπος που κινούνταν όλοι με έκαναν να αισθανθώ κάτι πρωτόγνωρο και πολύ όμορφο. Η επισφράγιση ήρθε όταν γνώρισα και τα προϊόντα, και ειδικά τη βαφή Aveda. Κατάλαβα ότι δεν είναι απλά ένα προϊόν, αλλά μια τεράστια φιλοσοφία. Η Aveda αποτελεί καινοτομία στον επαγγελματικό κομμωτικό χώρο και είναι πρωτοπόρα και στην Ελλάδα, αφήνοντας πολύ πίσω τον ανταγωνισμό – δεν συγκρίνεται. Έτσι αποφάσισα να είμαι εγώ αυτός που θα κάνει το ξεκίνημα, μια συνεργασία ολιστικής ομορφιάς. TEO με AVEDA, το τέλειο πάντρεμα προϊόντος με υπηρεσία σε ένα ολιστικό περιβάλλον.

Ποιες είναι οι αξίες που κάνουν την Aveda να ξεχωρίζει;
Η Aveda νοιάζεται για όλους μας: από τον καταναλωτή/επισκέπτη, τον κομμωτή και κάθε επαγγελματία του κομμωτηρίου μέχρι τη φύση και τον πλανήτη. Τα προϊόντα της είναι έως και 98% φυσικά, παράγονται χωρίς αντίκτυπο στο περιβάλλον, με 100% αιολική ενέργεια, χρησιμοποιεί αμιγώς ανακυκλώσιμα υλικά, εξισορροπεί τις αισθήσεις μας με τις μαγικές ιδιότητες των λουλουδιών, των φυτών και των βοτάνων και μας εμπνέει να φροντίζουμε τα ζώα, να σεβόμαστε όλες τις μορφές ζωής και να ανταποδίδουμε ποικιλοτρόπως στην κοινωνία. Τα προϊόντα περιέχουν πιστοποιημένα βιολογικά συστατικά από μικρές καλλιέργειες σε όλο τον κόσμο και είναι cruelty-free, χωρίς πειράματα σε ζώα.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ