fbpx

Νάντια Παπαχρηστοπούλου μια γυναίκα που μας εμπνέει

Nantia Papachristopoulou

Η Νάντια Παπαχρηστοπούλου, μια ευγενής, συγκροτημένηκαι δυναμική προσωπικότητα, διακρίνεται στον απαιτητικό κλάδο της ομορφιάς διοικώντας με έμπνευση και πίστη σε σταθερές αξίες μερικά από τα πιο αγαπημένα brands της παγκόσμιας αγοράς. Η στάση της, οι ιδέες της, η ήρεμη δύναμή της μας εμπνέουν για μια καλύτερη ζωή!

Της Μάνιας Μπούσμπουρα
Φωτογραφίες: Φώτης Καραπιπέρης
Μακιγιάζ: Julie Beveratou

Η Νάντια Παπαχρηστοπούλου κατέχει τη θέση της Country Category Business Team Leader Beauty and Personal Care, South East Europe/Marketing Director της Unilever από τον Οκτώβριο του 2019. Τη γνωρίζω προσωπικά από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στην εταιρεία αυτή. Την εκτιμώ για το εύρος των γνώσεών της, αλλά και για το ψυχικό βάθος που διαθέτει και την κοινωνική ευαισθησία που τη διακρίνει. Και έχει μεγάλη σημασία, θεωρώ, για έναν leader να φέρει τέτοιου είδους στοιχεία, ειδικά στην εποχή που ζούμε. Πιστεύω πως είναι μια γυναίκα-έμπνευση που αξίζει να γνωρίσετε!

Το όνομά σας συνδέεται με την επιτυχημένη πορεία στην ελληνική αγορά μεγάλων και πολύ αγαπημένων brands: Dove, AIM, AXE, Ultrex, Lux, Vaseline, TRESemmé, Rexona, Love Beauty and Planet, Lifebuoy και, φυσικά, την αγαπημένη Proderm. Πόσο δύσκολη ήταν η πορεία σας μέχρι εδώ; Kαι πόσο δύσκολο είναι τώρα να κρατάτε τα ηνία τόσο διάσημων brands σε μια άκρως ανταγωνιστική αγορά;
Η πορεία μου όλα αυτά τα χρόνια είχε προκλήσεις, δυσκολίες αλλά και χαρές – κάτι που κάνει τη συνολική εικόνα συναρπαστική. Είναι γεγονός ότι οι καταναλωτικές ανάγκες αλλάζουν πολύ γρήγορα πλέον. Πρέπει να παρακολουθείς συνέχεια τα νέα trends σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά ταυτόχρονα να «ακούς» και τις ανάγκες του Έλληνα καταναλωτή. Πράγματι, ο ανταγωνισμός εντείνεται και αυτό απαιτεί να διαθέτεις ευελιξία και όραμα, αλλά την ίδια στιγμή πρέπει να μένεις πιστός στις αξίες της μάρκας που υπηρετείς. Και μέσα σε όλα αυτά ας μην ξεχνάμε και την οικονομική κρίση που μας ταλαιπώρησε την τελευταία δεκαετία αλλά και τον κορωνοϊό που άλλαξε ραγδαία την καθημερινότητα όλων μας. Όλα αυτά συνθέτουν ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον, στο οποίο είναι απαραίτητο να εξελίσσεσαι και σε προσωπικό επίπεδο. Προσωπικά, αισθανόμουν πάντα ευλογημένη να δουλεύω σε έναν μεγάλο πολυεθνικό παίκτη με τόσο δυνατές μάρκες όπως η Unilever. Όπως είναι γνωστό, η εταιρεία δεν αρκείται απλά να χτίζει μεγάλες μάρκες, αλλά κυρίως ενδιαφέρεται να αφήνει το αποτύπωμά της στον κόσμο. Πρόκειται για μια εταιρεία με σκοπό. Ως marketeer, λοιπόν, αισθάνεσαι μεγάλη ευθύνη αλλά ταυτόχρονα και μεγάλη χαρά να βοηθάς τον κόσμο να γίνεται καλύτερος και ουσιαστικότερος. Αυτό λειτουργεί ως ένα πολύ σημαντικό κίνητρο για τη δουλειά σου και, βέβαια, την κάνει ακόμα πιο σημαντική.

Με ποια λόγια θα περιγράφατε καθένα από τα brands που εκπροσωπείτε;
Dove: Ο ηγέτης της Αληθινής Ομορφιάς. Το Dove έχει δεσμευτεί να βοηθήσει όλες τις γυναίκες να ανακαλύψουν την προσωπική τους ομορφιά, δημιουργώντας προϊόντα που προσφέρουν ανώτερη περιποίηση.
AIM: Αποστολή μας, καλύτερα χαμόγελα. Το χαμόγελο είναι απόδειξη υγείας.
AXE: Μία από τις πιο διαδεδομένες και πετυχημένες μάρκες ανδρικής περιποίησης στον κόσμο. Τα αρώματά του είναι σχεδιασμένα για να προκαλούν το «AXE effect», μαγνητίζοντας, όχι τυχαία, το γυναικείο φύλο.
Ultrex: Ηγέτης στα ανδρικά σαμπουάν. Η δύναμη στα μαλλιά σου. Καταπολεμά τη λιπαρότητα, εξαφανίζει την πιτυρίδα και χαρίζει έντονη αίσθηση φρεσκάδας.
Rexona: Ο ειδικός για τις πιο δύσκολες ανάγκες. Το νέο Rexona είναι το μόνο αποσμητικό που ενεργοποιείται απευθείας με την κίνηση. Έτσι, όσο πιο πολύ κινείσαι τόσο πιο πολύ σε προστατεύει! Δεν σε εγκαταλείπει ποτέ.
Lux: Στη Lux πιστεύουμε στη θετική δύναμη της ομορφιάς! Πιστεύουμε σε μια απόλυτη εμπειρία, όπου η λάμψη, η ομορφιά και η γοητεία είναι στο χέρι της κάθε γυναίκας. Πιστεύουμε στο ακαταμάχητο αρωματικό στίγμα, που κάνει τις γυναίκες τολμηρές και εκθαμβωτικές.
Vaseline: Iconic brand! Ένα όνομα συνώνυμο του πάθους για την τελειότητα. Μια διαδρομή θριάμβου που ξεκινά το 1865, όταν ο Robert A. Chesebrough κατοχυρώνει την πατέντα για την παραγωγή του περίφημου petroleum jelly, δηλαδή της βαζελίνης, που ανακουφίζει από τις χιονίστρες, φροντίζει το ευαίσθητο δέρμα των μωρών και περιποιείται τα τραύματα των στρατιωτών στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Από το 1870, που το κοινό πρωτογνώρισε τη μάρκα, μέχρι σήμερα η Vaseline είναι πάντα εδώ, απόλυτα εξειδικευμένη και αφιερωμένη αποκλειστικά στο δέρμα, με προϊόντα που «γνωρίζουν» τις ανάγκες του για κάθε σημείο ξεχωριστά και ενισχύουν τη φυσική ικανότητά του για αυτοΐαση.
TRESemmé: Στην TRESemmé καταλαβαίνουμε ότι τα υπέροχα μαλλιά χαρίζουν την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται κάθε γυναίκα για να κατακτήσει τον κόσμο.
Love Beauty and Planet: Όμορφα μαλλιά, λαμπερή επιδερμίδα και αγάπη για τον πλανήτη.
Lifebuoy: Το Lifebuoy είναι η Νο1 μάρκα σαπουνιού υγιεινής στον κόσμο*, μια ολοκληρωμένη πρόταση για την υγιεινή και την προστασία των χεριών. Από το 1894 μέχρι σήμερα αποστολή του είναι να «σώζει ζωές», με παγκόσμια προγράμματα που εκπαιδεύουν τα παιδιά στο σωστό πλύσιμο των χεριών αλλά και με πρωτοβουλίες σε τοπικό επίπεδο για την υποστήριξη των ανθρώπων που μας φροντίζουν ή που χρειάζονται τη δική μας φροντίδα. Για παράδειγμα, πρόσφατα προσφέραμε 200.000 αντισηπτικά gels χεριών και υγρά καθαριστικά μαντιλάκια χεριών σε 13 Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς.
Proderm: «Στοργή και Προδέρμ»!

Θα ήθελα να σταθούμε στο Dove, που το αγαπούν πολύ και οι δικές μας αναγνώστριες, και να μου μιλήσετε λίγο περισσότερο γι’ αυτό το brand ομορφιάς που εδώ και χρόνια φέρνει στο προσκήνιο αληθινές γυναίκες, με αληθινές «ατέλειες», αναγνωρίζοντας πως όλες είμαστε μοναδικές.
Πολύ πριν αρχίσουμε να συζητάμε για το body positivity, το Dove μίλησε πρώτο για την αληθινή ομορφιά και την «αυτοαγάπη», παροτρύνοντας τις γυναίκες να αγαπούν το σώμα τους όπως είναι και υποστηρίζοντας πως η ομορφιά πηγάζει πρώτα από μέσα μας. Παράλληλα με τη φιλοσοφία της, η μάρκα έφερε πρώτη την έννοια της καλλυντικής φροντίδας στο αποσμητικό και, βέβαια, διαθέτει προϊόντα ανώτερης ποιότητας για τη φροντίδα του σώματος, με παρουσία σε πολλές κατηγορίες.

Διαβάστε την συνέχεια της συνέντευξης ΕΔΩ