fbpx

Εγώ πότε θα γίνω μάνα;

mothers-love


Αυτό το άρθρο το υπογράφει η Dr. Κατερίνα Αθανασίου και εμείς εδώ στο IQbeaute πιστεύουμε πως είναι πολύ χρήσιμο όχι μόνο για τις γυναίκες που δεν έχουν ακόμη αποκτήσει παιδιά και το επιθυμούν, αλλά και γι’ αυτές που είναι ήδη μάνες! Απολαύστε το…

Προχθές ήμουν με μία φίλη μου που είχε ανάγκη από υποστήριξη, γιατί ζούσε το έργο «Εγώ πότε θα γίνω μάνα;»!

Κλαίγοντας με λυγμούς, μονολογούσε για καμία ώρα: «…που όλοι οι φίλοι μου πλέον έχουν παιδιά (37 ετών η κοπέλα), που δεν με καλούν σε πάρτυ και γάμους επειδή είμαι μόνη μου, που όλοι κάνουν παιδικά πάρτυ και ψωνίζουν παιδικά δώρα κι εγώ μόνο μέχρι το Pet City πάω για πάνες και παιχνίδια του σκύλου μου» και άλλες τέτοιες μεμψιμοιρίες.

Χαλαρώστε κορίτσια!! Η απελπισία δεν οδηγεί πουθενά. Το να κάνεις παιδί, δεν είναι το Νο1 Βραβείο στον Κόσμο!

Ναι, όσες έχουμε παιδί είμαστε τυχερές και ευλογημένες. Όμως δεν είναι μονόδρομος για να νιώθεις τυχερός και ευλογημένος στη ζωή!!

Εάν πιστεύτε ότι με το να κάνεις ένα παιδί, λύνεις όλα σου τα υπαρξιακά και ψυχολογικά προβλήματα, είστε μακριά νυχτωμένες! Μάλλον, τότε ξεκινάνε όλα…

Αν αξίζει τον κόπο; Φυσικά.

Όπως και τόσα άλλα πράγματα στη ζωή. Όλα όσα δηλαδή «τρελαίνουν» εσένα. Εκεί που είναι το πάθος σου! Που νιώθεις ότι βρίσκεις τον εαυτό σου.

Μήπως, ουσιαστικά, αυτό που ψάχνουμε με τη μητρότητα, είναι να γεμίσουμε μία άδεια ζωή, από κενά συναισθήματα και ανούσιες σχέσεις; Μήπως αυτό που θέλουμε να νιώσουμε είναι το πιο δυνατό συναίσθημα Αγάπης που μπορεί να νιώσει άνθρωπος προς άνθρωπο; Μήπως πιστεύουμε ότι μόνον έτσι ένας άντρας θα μας εκτιμήσει πραγματικά και θα μείνει μαζί μας «για πάντα»; Ή μήπως νομίζουμε ότι αγοράζοντας οικογενειακές συσκευασίες τροφίμων, το σπίτι θα είναι γεμάτο και δεν θα αντικρίζουμε πλέον τα άδεια δωμάτια του διαμερίσματός μας;

Σας πληροφορώ ότι μία γεμάτη ζωή, αξίζει επίσης και σε ανταμείβει όσο και το να κάνεις οικογένεια.

Ανοίξτε το μυαλό, την καρδιά και το σπίτι σας κορίτσια! Κάντε φίλους με αληθινές σχέσεις, οργανώστε βραδιές με αυτούς, παρακολουθήστε διαλέξεις, ελάτε κοντά στον πολιτισμό. Ασχοληθείτε με τα κοινά. Κάντε ό,τι αγαπάτε πραγματικά!

Βάλτε στόχο να γίνετε καλύτερες σε κάτι. Δείτε τον εαυτό σας με Αγάπη και πείτε: «Μπράβο μου, ΑΞΙΖΩ! Η Ζωή μου Αξίζει όπως και να έχει».

Δεν είναι πιο άξιες, όσες φέρνουν ένα παιδί στον κόσμο. Ούτε επειδή «παντρεύτηκαν», καταξιώθηκαν. Ούτε στον γάμο βρήκαν τον «πρίγκηπα της ζωής τους». Και ούτε το να κάνεις ένα παιδί, λύνει πολλά από τα προβλήματα που ζει στην καθημερινότητά σου.

Αυτό που αλλάζει, είναι ο Σκοπός σου. Έχει περισσότερο νόημα κάθε τι που κάνεις. Η αλήθεια είναι ότι σου δίνει μεγάλη δύναμη ένα παιδί. Γιατί; Γιατί σου αλλάζει τον Σκοπό Ζωής. Το νόημα που δίνεις σε ότι κάνεις.

Τι και εάν όμως, το ίδιο μπορεί να κάνει κάποιος και χωρίς να έχει ένα παιδί; Τι και αν μπορεί να δώσει νόημα και σκοπό στη ζωή του με άλλον τρόπο;

Μεγάλη μερίδα από τις παλαιότερες γενιές, είχαν σαν βασικό σκοπό της ζωής τους το να κάνουν οικογένεια. Ότι δημιουργούσαν και μοχθούσαν στη ζωή τους ήταν «για να αφήσουν κάτι στα παιδιά τους». Ουσιαστικά, ήταν το κίνητρό τους για να είναι πιο παραγωγικοί και χρήσιμοι στην κοινωνία. Για να έχει νόημα η ζωή τους, δηλαδή.

Αυτός όμως ο Σκοπός, μπορεί να ισχύσει και για τον καθένα από εμάς, με άλλον τρόπο. Είτε έχει παιδί, είτε δεν έχει.

Ας φροντίσουμε να έχουμε μια γεμάτη ζωή μέχρι τέλους. Ας μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά τα μεγαλώνουμε για να φύγουν από κοντά μας. Όχι για να έχουμε πάντοτε παρέα. Τρέμω στην ιδέα, ότι μπορεί στα βαθιά μου γεράματα (πότε άραγε έρχονται αυτά; ) να μην περιστοιχίζομαι ακόμη από φίλους και καλή παρέα.

Ευλογία είναι να αισθάνεσαι αγάπη, συντροφικότητα, τρυφερότητα, να είσαι δημιουργικός και να απολαμβάνεις τους καρπούς των κόπων σου. Να αισθάνεσαι αγαπητός και αποδεκτός, ότι σε θέλουν όπως και αν είσαι. Αυτά είναι μερικά από τα στοιχεία που ιδανικά, νιώθεις όταν έχεις την δική σου οικογένεια.

Μήπως αυτά, μπορεί να τα αισθανθείς και με άλλον τρόπο; Και μήπως τότε προσελκύσεις και κάποιον άλλον, που θα ήθελε να νιώσει όπως εσύ και έρθει κοντά σου με τον ίδιο σκοπό;

Αφήστε την κλάψα λοιπόν κορίτσια, σκουπίστε τα δάκρυα και ανασκουμπωθείτε. Ντυθείτε, περιποιηθείτε τον εαυτό σας και χαρίστε του όλα όσα του αξίζουν. Αγαπήστε όποιον γουστάρετε, όποιον σας κάνει να αισθάνεστε πραγματικά όμορφα και όχι όποιον θα σας κάνει παιδιά!! Αγαπήστε τα παιδιά των φίλων σας, των συγγενών σας, τα παιδιά χωρίς γονείς και τα παιδιά των ιδρυμάτων, σαν να ήταν δικά σας.

Υπάρχουν πολλοί ακόμη εκεί έξω, που θέλουν να μοιραστούν αυτά που νιώθεις και γνωρίζεις μόνον εσύ!! Που θέλουν να σε κάνουν «πριγκίπισσά» τους, χωρίς όμως «προϋποθέσεις και όρους». Βρείτε τους και ζήστε!

Stand Up. Step Up. Boost yourself!

Με αγάπη,

Κατερίνα Αθανασίου

Υ.Γ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΙΣ ΦΙΛΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΑΙΔΙΑ….

Katerina Athanasiou

Dr. Κατερίνα Αθανασίου (PhD. MSc.)

Systemic Counselling, Coaching & Training, Special Project Management.

www.drkatherineathanasiou.com

Μάθετε περισσότερα για τα νέα Σεμινάρια ενίσχυσης Υγείας, Ευεξίας & Αυτοπεποίθησης που πραγματοποιεί η Συστημικός Σύμβουλος και θεραπεύτρια Dr. Κατερίνα Αθανασίου και δηλώστε συμμετοχή σε αυτά, εδώ: www.eventbrite.com/e/feeling-great-looking-great-tickets-27878982788

Διαβάστε ΕΔΩ πως θα τονώσετε την γονιμότητα σας.