fbpx

London Calling


Μαθαίνουμε για τη νέα τάση στο χρώμα μαλλιών που επικρατεί στο Λονδίνο, τα grey silver hair, αλλά και τα πιο hot σημεία της πόλης για shopping και γκουρμέ απολαύσεις.

gray-21Το κομμωτήριο ήταν, είναι και θα είναι, ελπίζω, μία από τις πιο αγαπημένες μου ασχολίες σε όποια πόλη κι αν βρίσκομαι. Έχω ένα σταθερό ραντεβού για χτένισμα την Παρασκευή το πρωί, στις 11, αμέσως μετά το μάθημα πιλάτες. Με τα κορίτσια που δουλεύουν στο κομμωτήριο είμαστε πλέον σχεδόν φίλες. Συζητάμε για τους άντρες μας, που δεν τους αρέσουν τα κοντά μαλλιά, για τις διακοπές που σχεδιάζουμε, για τις ταινίες που είδαμε στον κινηματογράφο…

Το πιο σημαντικό όμως για όλα αυτά τα ανοιχτά χρώματα είναι να χρησιμοποιούμε το silver shampoo, που δίνει λάμψη στο χρώμα.

Σήμερα είχα κανονίσει και να κουρευτώ. Μπήκα στο κομμωτήριο και σχεδόν δεν τις γνώρισα. Η Funda ήταν ξανθιά, από μελαχρινή που την είχα συνηθίσει, ενώ η άλλοτε ξανθιά Shade μου χαμογελούσε δείχνοντάς μου παιχνιδιάρικα τα μπλε ελεκτρίκ μαλλιά της. «Τι με κοιτάς έτσι; Είναι στη μόδα φέτος όλα τα τρελά χρώματα και κυρίως οι παστέλ αποχρώσεις. Το ροζ και γαλάζιο έχουν την τιμητική τους. Να φανταστείς, αν κάνουμε ombre στα μαλλιά, δεν θα επιλέξουμε πλέον το ξανθό ή μια ανοιχτή απόχρωση του καστανού, αλλά ένα εντυπωσιακό χρώμα». Σε δύο προτάσεις μού τα είχε εξηγήσει όλα η Shade, εκτός από το τι έπαθε η Funda κι έγινε ξανθιά… Εκείνη, σαν να μάντεψε την απορία μου, μου είπε: «Μη φανταστείς, δεν θα τα αφήσω ξανθά, είναι απλώς μια μετάβαση μέχρι να τα κάνω γκρι ασημί, που είναι πολύ της μόδας!» «Και γιατί πρώτα ξανθά;», απόρησα εγώ. «Πρώτα χρειάζονται ντεκαπάζ και μετά με το τόνερ τα φέρνουμε στο χρώμα που θέλουμε, στο γκρι δηλαδή. Το πιο σημαντικό όμως για όλα αυτά τα ανοιχτά χρώματα είναι να χρησιμοποιούμε το silver shampoo, που δίνει λάμψη στο χρώμα», μου εξήγησε. «Ένας Θεός μόνο ξέρει τι θα μου πείτε για το κούρεμα… Κανένα κοντό αλά γκαρσόν;», μονολόγησα. Σύντομα έμαθα ότι η τάση θέλει μαλλιά, ελάχιστα φιλαρισμένα, σε μακρύ καρέ, μέχρι τους ώμους. Ανακουφίστηκα.

[thb_dividers style=”style7″]

2Η αλήθεια είναι ότι όταν περπατάω στο δρόμο μου αρέσει τόσο να χαζεύω βιτρίνες όσο και να παρατηρώ τους ανθρώπους, που συχνά αποτελούν πραγματική αποκάλυψη γούστου και καινοτομίας. Πρόσφατα ανακάλυψα κι έναν άλλο τρόπο να ενημερώνομαι για την τελευταία λέξη της μόδας: επισκέπτομαι το Liberty, το πολυκατάστημα που βρίσκεται στη Regent Street από το 1875. Διατηρεί την παραδοσιακή του εικόνα τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, αφού είναι όλο επενδυμένο με ξύλο, αλλά καταφέρνει να φιλοξενεί την τελευταία λέξη της μόδας και τους καλύτερους και ακριβότερους σχεδιαστές. Εξέχουσα θέση στο Liberty έχουν και τα καλλυντικά. Έχω ανακαλύψει σε ιδιαίτερες μάρκες από όλο τον κόσμο, doctorsbrands αλλά και φυσικά ή βιολογικά καλλυντικά. Το πιο ευχάριστο; Ανάμεσα σε όλα αυτά, εξέχουσα θέση έχουν τα ελληνικά καλλυντικά Korres!

[thb_dividers style=”style7″]

3 | Την ώρα που ψωνίζω καλλυντικά στο Selfridges, στην καρδιά της Oxford Street του Λονδίνου, παρατηρώ ένα μικρό ασανσέρ με ξύλινη επένδυση στις πόρτες του. Μου τραβάει την προσοχή, πλησιάζω. Μια χαριτωμένη νεαρή εξηγεί ότι πηγαίνει μόνο στον πέμπτο όροφο, στο καινούργιο εστιατόριο του πολυκαταστήματος, που ονομάζεται Vintage Salt. Μόλις βγαίνω από το ασανσέρ, παύω να βρίσκομαι στο πολύβουο Λονδίνο, είμαι σε ένα μικρό εστιατόριο σε κάποια παραλία της Κορνουάλης. Η μυρωδιά του ψαριού, η διακόσμηση, που παραπέμπει σαφώς σε νησί, οι μαρινιέρες που φοράνε οι σερβιτόροι, ακόμα και το μενού με κάνουν να ξεχνάω ότι …δεν είμαι δυο βήματα από τη θάλασσα. logo

www.vintagesalt.co.uk/
Backstage Photos: Yannis Vlamos, pixelformula.com