fbpx

Τα καλύτερα μαγιό του καλοκαιριού

Με σήμα μια… «βασίλισσα» γαϊδούρα, τα μαγιό με την υπογραφή της Κατερίνας Γκιούλη δίνουν το στίγμα του καλοκαιριού, ενώ αποδεικνύουν ότι η ελληνική μόδα έχει τα φόντα και τη διάθεση να κάνει διεθνή καριέρα.

Της Βάνας Αντωνοπούλου

Μπορεί οι σπουδές και η –αρχική, τουλάχιστον– καριέρα της Κατερίνας Γκιούλη να περιστρέφονται γύρω από το Μάρκετινγκ και την Επικοινωνία, το πάθος της, ωστόσο, βρισκόταν πάντα αλλού: στη μόδα. Έτσι, κανείς δεν ξαφνιάστηκε όταν αποφάσισε να σπουδάσει Fashion Design και το 2013 να λανσάρει το brand με το ευφάνταστο όνομα L’ Αnesse Royale, μια εταιρεία με επίκεντρο τα ιδιαίτερα μαγιό και σήμα μια συμπαθητική… γαϊδούρα.
«H γαϊδούρα είναι αγαπημένο μου ζώο, είναι ελληνικό, πολύ χρήσιμο για όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που χάριζε και χαρίζει στον άνθρωπο. Επίσης, έχει χαρακτηριστικά που ταιριάζουν απόλυτα στην προσωπικότητά μου. Το “Royale” προέκυψε από μια χιουμοριστική διάθεση για το παχνί από το όποιο προέρχεται η συγκεκριμένη γαϊδούρα, γιατί δεν είναι όποια και όποια. Έτσι δημιουργήθηκε το λογότυπό μου και με κάνει να χαμογελώ κάθε μέρα που ανοίγω το μαγαζί μου!», εξηγεί η σχεδιάστρια.

Έξι χρόνια μετά, η «βασιλική γαϊδούρα» της Κατερίνας έχει γίνει σχεδόν συνώνυμη με το ελληνικό καλοκαίρι. Και όχι άδικα, αφού οι δημιουργίες της αγκαλιάζουν κάθε τύπο σιλουέτας, δίνουν έμφαση στην ποιότητα κατασκευής (η Κατερίνα χρησιμοποιεί υλικά που αντέχουν στον ήλιο, το θαλασσινό νερό και το χλώριο της πισίνας), ενώ σχεδιάζονται με βάση την άνεση και σκοπό να κολακεύουν το γυναικείο σώμα χωρίς να το περιορίζουν.

L’ Αnesse Royale: Πώς αποφάσισες να δημιουργήσεις το δικό σου brand;
Η ιδέα να κάνω κάτι δικό μου ξεκίνησε από μια… ξαπλώστρα! Κάθε καλοκαίρι με την κολλητή μου βάζαμε τους στόχους της χρονιάς ξαπλωμένες στον ήλιο με μαγιό, αντηλιακό και μια φέτα καρπούζι. Έτσι αποφάσισα μετά τις σπουδές στο σχέδιο μόδας να δημιουργήσω μια μικρή φίρμα με μαγιό και beachwear. Έπειτα από πολλή σκέψη γεννήθηκε η Αnesse, η οποία στην πορεία έγινε Royale!

Πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν να διακριθείς σε έναν δύσκολο χώρο, αυτόν της μόδας στην Ελλάδα;
Πιστεύω ότι δεν έχω φτάσει ακόμη στο σημείο να πω ότι διακρίνομαι. Τα μαγιό L’ Αnesse Royale ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα λόγω του ιδιαίτερου προσωπικού στιλ τους, αλλά κυρίως λόγω της μεγάλης γκάμας σχεδίων που καλύπτει τις ανάγκες διαφορετικών σωματότυπων. Μέχρι τώρα χτίζω σιγά σιγά ένα πιστό κοινό.

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχεις αντιμετωπίσει αυτά τα χρόνια;
Το γυναίκειο σώμα φυσικά! Η Αnesse προσπαθεί να σχεδιάζει μαγιό που κολακεύουν το ελληνικό γυναικείο σώμα. Για την ακρίβεια, να το ντύσει για την παραλία. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα και ένα κομμάτι ύφασμα 5×5 εκατοστά, μπορεί και μικρότερο, θέλει αρκετή μελέτη για το τελικό σχέδιο. Το κάθε σώμα είναι διαφορετικό και, το κυριότερο, ανάλογα με την ηλικία αλλάζουν και οι ανάγκες του. Έτσι, υπάρχει μια μεγάλη γκάμα σχεδίων που φυσικά πρέπει να διανθίσεις με το προσωπικό σου στίγμα.

Πιστεύεις ότι η κρίση αποτέλεσε μια ευκαιρία να αναπτυχθούν περισσότερο τα ελληνικά brands;
Πράγματι, θα ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για ανάπτυξη, ωστόσο, η ελληνική αγορά δείχνει ανελαστικότητα στις μικρές παραγωγές. Η παραγωγή-ραφή στην Ελλάδα έχει σχεδόν εξαφανιστεί – έχουν παραμείνει λίγα εξειδικευμένα συνεργεία με σταθερές μακροχρόνιες συνεργασίες. Επιπλέον, η παραγωγή από άποψη εκσυγχρονισμού έχει μείνει αρκετά πίσω, μια και δεν γίνονται επενδύσεις σε νέες μηχανές και τρόπους ραφής. Τέλος, από πλευράς εύρεσης πρώτων υλών, η αγορά είναι μάλλον φτωχή. Όλοι οι παραπάνω παράγοντες επηρεάζουν τις μικρές παραγωγές, αφού λόγω ποσότητας δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τις πρώτες ύλες που θα ήθελαν αλλά ούτε και μια καλή τιμή. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το προϊόν να μην είναι ανταγωνιστικό. Έχει βέβαια το πλεονέκτημα ότι, παρά τις δυσκολίες, βγαίνει στην αγορά και έχει απήχηση.

Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ.