fbpx

Άνοιξη Καλοκαίρι 2020 οι νέες τάσεις

 Άνοιξη Καλοκαίρι 2020 οι νέες τάσεις

Μπήκαμε στην άνοιξη και η ανάγκη ανανέωσης χτυπά επιτακτικά την πόρτα της γκαρνταρόμπας μας. Τι θα φορέσουμε και σε ποια trends πρέπει να επενδύσουμε; Σας δίνουμε όλες τις απαντήσεις για τις σιλουέτες και τα prints, τα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια και τα χρώματα που θα επικρατήσουν αυτή τη σεζόν.

Της Βάνας Αντωνοπούλου
Photos: Yannis Vlamos

Τι κι αν ο καιρός δεν έχει ζεστάνει ακόμη για τα καλά (Μάρτης γδάρτης, δεν λένε;), η επιθυμία να αλλάξουμε ντύσιμο και να πετάξουμε από πάνω μας τα χειμωνιάτικα γίνεται όλο και πιο έντονη. Όπως και η ανάγκη να φορέσουμε τις τάσεις που προτείνουν οι σχεδιαστές και οι οίκοι για τη νέα σεζόν. Με εκατοντάδες, ωστόσο, κολεξιόν στη διάθεσή μας, είναι αρκετά δύσκολο να προσδιορίσουμε τα στιλ που θα καθορίσουν την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020 – ας το παραδεχτούμε, ακόμη και έμπειροι fashion editors αδυνατούν να παραθέσουν όλα τα trends που παρέλασαν στα fashion weeks. Εμείς παρουσιάζουμε τα επικρατέστερα, αυτά που θεωρούμε ότι είναι τα πλέον φορέσιμα και, φυσικά, αυτά που κέρδισαν μια θέση στην καρδιά μας.

Άνοιξη Καλοκαίρι 2020 οι νέες τάσεις

Μινιμαλιστικά φορέματα

Χάρη στην Bottega Veneta και τη The Row, των δίδυμων Olsen, ο μινιμαλισμός επιστρέφει στις πασαρέλες και στην γκαρνταρόμπα μας. Συγκεκριμένα, με τη μορφή φορεμάτων – και μάλιστα slip, που διακρίνονται για την ευκολία και την άνεσή τους. Για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020 ο μινιμαλισμός μεταφράζεται σε ενδιαφέρουσες (αν και απλές στην ουσία τους) σιλουέτες και σε μονοχρωμίες. Το μαύρο, το λευκό, το ανοιχτό πράσινο αλλά και η γκάμα του καφέ έχουν τον πρώτο λόγο, ενώ οι ριχτές φόρμες και τα shirt dresses δίνουν το «παρών» αν και σε πιο απαλούς τόνους (ροζέ ή nude) καθώς απομακρύνονται από τη street style αισθητική.

Tips & tricks: 90s μινιμαλισμός δεν σημαίνει επιστροφή στο παρελθόν. Φροντίστε το look σας να έχει έντονες δόσεις 2020 συνδυάζοντας το slip φόρεμα με XL τσάντες, χρυσές αλυσίδες, εντυπωσιακές ζώνες, πέδιλα πλατφόρμες ή παίξτε παντρεύοντας ουδέτερες αποχρώσεις με κάποιο έντονο χρώμα.

Κοστούμι αλλιώς

Τα κοστούμια αποτελούν μία από τις πιο δυνατές τάσεις της νέας σεζόν και όχι μόνο επειδή τα είδαμε παντού. Φέτος, είναι ανανεωμένα, ενδιαφέροντα και μας προκαλούν να επενδύσουμε σε περισσότερες από μία προτάσεις. Η εκδοχή που βρίσκω πιο ιδιαίτερη και –ας το παραδεχτούμε– πιο φορέσιμη για το ελληνικό καλοκαίρι: το κοστούμι με βερμούδα. Ξεχάστε τα κοντά σορτς (δύσκολα μπορούν να σας συνοδεύσουν από το γραφείο μέχρι τη βραδινή έξοδο). Και αφήστε στην άκρη τα κλασικά παντελόνια (δεν είναι τόσο βολικά στη ζέστη). Η βερμούδα, αντίθετα –όπως αποδεικνύουν και πασαρέλες σαν αυτή του Givenchy ή της Tibi– είναι ευκολοφόρετη, πολυμορφική και σέξι χωρίς να προκαλεί.

Tips & tricks: Η πρότασή μου είναι να επενδύσετε σε ένα κομμάτι από faux δέρμα,
που ταιριάζει απόλυτα με υφασμάτινα κοστούμια, ενώ θα το φορέσετε ακόμη και χωρίς σακάκι.

Άνοιξη Καλοκαίρι 2020 οι νέες τάσεις

Γιλέκο, αγάπη μου

Μιλώντας για κοστούμια θα ήταν σημαντική παράλειψη να μην αναφέρουμε μία από τις πιο σημαντικές τάσεις της σεζόν, το γιλέκο, το οποίο αναδεικνύεται αναπόσπαστο κομμάτι της… ολικής επαναφοράς του κοστουμιού. Σε συνδυασμό με σακάκι ή και μόνο του, αλά Annie Hall, με πουκάμισο ή χωρίς τίποτα από μέσα, με παντελόνι ή ακόμη και βερμούδα (δείτε παραπάνω), το γιλέκο μονοπωλεί το ενδιαφέρον και αποτελεί μια άκρως ενδιαφέρουσα στιλιστική εναλλακτική στο κλασικό σακάκι-παντελόνι.

Tips & tricks: Αγαπάμε ιδιαίτερα τα γιλέκα, αλλά προσοχή: προτιμήστε ωραία υφάσματα σε προσεγμένα, καλοραμμένα πατρόν. Τα «φθηνά» ανδρικά κομμάτια υποβαθμίζουν απίστευτα ένα look, όσο στιλάτο και να είναι αυτό.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.