fbpx

Βιοποικιλότητα μια ξεχωριστή ιστορία ομορφιάς Yves Rocher

Yves Rocher

Η ομορφιά έχει τόσες διαφορετικές προεκτάσεις που το πιο υπέροχο είναι όταν πολλές από αυτές συναντώνται. Αυτό συμβαίνει με την Yves Rocher και τις δράσεις της προς όφελος της βιοποικιλότητας: ξεκινάει μια διαδρομή που στόχο έχει να μας κάνει να νιώσουμε πιο όμορφες και καταλήγει να ομορφαίνει και τον κόσμο στον οποίο ζούμε.

Της Ελευθερίας Νίκου

Βιοποικιλότητα. Τι είναι τελικά;
Βιοποικιλότητα ή βιολογική ποικιλότητα ονομάζεται κυρίως το σύνολο των γονιδίων, των βιολογικών ειδών και των οικοσυστημάτων μιας περιοχής και αποτελεί τον όρο που περιγράφει τον μεγάλο αριθμό και την ποικιλομορφία των σύγχρονων μορφών ζωής στη Γη. Σήμερα παρατηρείται μείωση της βιοποικιλότητας στον πλανήτη, γεγονός που οφείλεται σε μια σειρά από αιτίες, όπως η ρύπανση του περιβάλλοντος, η καταστροφή των δασών, η ερημοποίηση των εδαφών, η ρύπανση των υδάτων και η αυξημένη θήρευση. Η βιοποικιλότητα αφορά όλα τα ζώντα όντα της Γης και τα οικοσυστήματά τους. Επίσης αφορά και κάθε αλληλεπίδραση ανάμεσα στα είδη που κατοικούν στον πλανήτη και το περιβάλλον στο οποίο ζουν. Το αντιφατικό είναι πως ενώ η βιοποικιλότητα είναι αυτή που φέρνει το οξυγόνο, το φαγητό και το νερό στον άνθρωπο, ο ίδιος με τις δραστηριότητές του επιλέγει να την απειλεί συνεχώς και τελικά να τη βλάπτει, με αποτέλεσμα να έχει εξαφανιστεί ήδη από τη Γη το 18% των ειδών.

Yves Rocher

Yves Rocher

Η βιοποικιλότητα στο DNA της Yves Rocher
Για την Yves Rocher η βιοποικιλότητα ήταν, είναι και θα είναι μία από τις πιο σημαντικές πτυχές της ύπαρξής της. Η ίδια η μάρκα ζει και αναπνέει μέσα από αυτήν, καθώς το 100% των βιομηχανικών της κέντρων είναι ορισμένο ως «Biodiversity Refuge», σε συνεργασία με την LPO, τη διεθνή οργάνωση για την προστασία των πουλιών. Δεν είναι τυχαίο που η Yves Rocher καλωσορίζει στη βάση της στην La Gacilly χιλιάδες μέλισσες και μάχεται καθημερινά για την προστασία του είδους που απειλείται με σημαντική μείωση στον πληθυσμό του. Στα κτήματα της εταιρείας ζουν πια χιλιάδες μέλισσες στα 250 μελίσσια τους και τρέφονται μέσα από 100 στρέμματα πεδιάδας βιολογικής καλλιέργειας η οποία είναι γεμάτη φύση και άνθη.

Οι δράσεις της Yves Rocher προς όφελος της βιοποικιλότητας
H Yves Rocher δρα καθημερινά με σεβασμό προς το περιβάλλον και τα είδη που κατοικούν πάνω σε αυτόν τον πλανήτη, ξεκινώντας από το πιο βασικό για εκείνη, την παραγωγή προϊόντων που τιμούν τη βιοποικιλότητα και τη φύση, χωρίς να στερούν από τον καταναλωτή την ποιότητα, την αποτελεσματικότητα και την ξεχωριστή εμπειρία περιποίησης. Τα συστατικά των προϊόντων που παράγονται στη Βρετάνη προέρχονται από παραγωγές που βασίζονται στην αγροοικολογία, μια διαδικασία καλλιέργειας που φροντίζει ώστε να διατηρούνται ακέραιες όλες οι φυσικές πηγές και να μην επηρεάζεται η βιοποικιλότητα.
Σπουδαίο παράδειγμα αποτελούν οι 10 εκατομμύρια μέλισσες που ζουν στα μελίσσια και παράγουν 4 με 5 τόνους μελιού κάθε χρόνο, την ίδια στιγμή που 82 είδη πουλιών, 57 είδη πεταλούδων και 28 είδη λιβελούλας ευδοκιμούν στην περιοχή. Γι’ αυτό και οι βοτανικοί κήποι της Yves Rocher στη La Gacilly έχουν λάβει πιστοποιήσεις που αποδεικνύουν ότι δρα προς όφελος της βιοποικιλότητας.
Η αγάπη της Yves Rocher για τη φύση και τη βιολογική ποικιλότητα παίρνει ακόμα περισσότερη ζωή και μοιράζεται με όλους εμάς μέσα από την κήρυξη της περιόδου 25-29/10 ως Εβδομάδας Βιοποικιλότητας, όπου μας καλεί να γιορτάσουμε μαζί της κάθε προσπάθεια που οδηγεί σε αυτή την κατεύθυνση αλλά και να δράσουμε ακόμα περισσότερο για το μέλλον.

Yves Rocher

Όλοι μαζί σε αυτό το υπέροχο ταξίδι!
Η Yves Rocher θέλει να είναι δίπλα μας σε όλα, όπως θέλει να είμαστε κι εμείς κοντά της στις προσπάθειές της. Μια σχέση φροντίδας και αγάπης που ενισχύεται καθημερινά. Ξεκινάει από την ιδανική φροντίδα που μας προσφέρει μέσα από τις ειδικά μελετημένες σειρές της, οι οποίες αφήνουν το δέρμα μας πιο όμορφο μέρα με τη μέρα, αλλά δεν σταματούν εκεί. Είναι σειρές περιποίησης που προκύπτουν από επιστημονική έρευνα και σεβασμό στη φύση, καθώς οι άρτιες συνθέσεις εισβάλλουν στις οικολογικές συσκευασίες και φτάνουν σ’ εμάς χωρίς να βλάψουν την ποικιλότητα του πλανήτη. Με αυτόν τον τρόπο κάθε κίνηση φροντίδας προς τον εαυτό μας είναι και μια κίνηση φροντίδας προς τον κόσμο στον οποίο ζούμε. Όμως, η μάρκα που τόσο αγαπάμε μας ζητά να πάμε κι ένα βήμα παρακάτω! Να γίνουμε μέλη της κοινότητας που δρα προς όφελος της βιοποικιλότητας, να ακούσουμε τις αξίες που πρεσβεύει κάθε προσπάθειά της και να έρθουμε όσο πιο κοντά γίνεται στη φύση, ο καθένας με τον τρόπο του. Μια μικρή ή μεγαλύτερη προσπάθεια από τον καθένα μας για να δημιουργήσει ένα μωσαϊκό δράσεων που μόνο προς το καλύτερο μπορεί να μας οδηγήσει. Οι επιλογές είναι δικές μας, ο πλανήτης όμως που ζούμε δεν μας ανήκει. Ας επιλέξουμε σωστά για να είναι ο κόσμος μας ένα σκηνικό που δεν θα ντρεπόμαστε να πούμε ότι μας φιλοξένησε!

Welcome to Social Selling!
Η εταιρεία Yves Rocher (με πάνω από 38 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα) επιθυμεί να παρέχει στην Ελληνίδα –εκτός από θρυλικές σειρές περιποίησης– την ευκαιρία απόκτησης σημαντικού έξτρα εισοδήματος, συμβάλλοντας έτσι στην προσωπική της ικανοποίηση και ευτυχία μέσω του συστήματος Social Selling. Πρόκειται για τη μέθοδο άμεσης διακίνησης προϊόντων, που βασίζεται στην από στόμα σε στόμα διάδοσή τους με την παρουσία ανεξάρτητων συνεργατών και την απευθείας προώθησή τους στον καταναλωτή. Η μέθοδος αυτή καθίσταται επίκαιρη και ιδιαίτερα ελκυστική, γιατί αφενός δίνει την ευκαιρία στον καταναλωτή ν’ αγοράζει τα υπέροχα καλλυντικά Yves Rocher σε εκπτωτικές τιμές όποτε αυτός το επιθυμεί και αφετέρου, εφόσον θέλει, να έχει τη δυνατότητα, εξελισσόμενος σε ανεξάρτητο συνεργάτη, να βρει μια πολύ ενδιαφέρουσα και αποδοτική επαγγελματική διέξοδο, με ευέλικτο ωράριο και δυνατότητα εργασίας όποτε και απ’ όπου κι αν βρίσκεται.

Yves Rocher