fbpx

Relief massage

Relief massage


Το μασάζ έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας. Μειώνει τον σωματικό πόνο και το στρες, χαλαρώνει τους μυς, προσθέτει υγεία και λάμψη στο δέρμα, βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου, αυξάνει την ενέργεια, ενώ βοηθά και στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Ευτυχώς, το μασάζ δεν αποτελεί πια πολυτέλεια για λίγους!

Tης Εβελίνας Μπούσμπουρα

Υπάρχουν πολλές τεχνικές μασάζ και αντίστοιχα είναι τα οφέλη που μπορούν να προσφέρουν. Χαλαρωτικό, αθλητικό (sport) μασάζ, deep tissue (βαθύ μασάζ των ιστών), thai massage, ολιστικό, ρωσικό μασάζ, detox massage για αποτοξίνωση, μασάζ κυτταρίτιδας για την αντιμετώπιση αισθητικών προβλημάτων, full body firming για επιδερμική χαλάρωση, gua sha-μασάζ προσώπου για αντιγήρανση, candle massage για ενυδάτωση, shiatsu («δακτυλοποίηση»), ινδικό μασάζ κεφαλής. Επιλέγοντας τα είδη μασάζ που ταιριάζουν στις προσωπικές ανάγκες σας και στην καθημερινότητα σας μπορείτε να βελτιώσετε αισθητά το σώμα σας, να τονώσετε την υγεία σας και να εξασφαλίζετε περισσότερη ευεξία.


Σε τι διαφέρει το deep tissue massage από την κλασική σουηδική & ολιστική μάλαξη;

Οι τεχνικές του deep tissue massage είναι σχεδιασμένες να επιτύχουν εστιασμένη θεραπευτική μάλαξη. Εφαρμόζοντας τις τεχνικές αυτές σε συγκεκριμένους μυς, μυϊκές ομάδες και αρθρώσεις, ο θεραπευτής έχει πρόσβαση σε βαθύτερα επίπεδα του μαλακού ιστού. Η μάλαξη ξεκινά στους επιφανειακούς μυς, ενώ σταδιακά αυξάνει όλο και περισσότερο το βάθος εφαρμογής των θεραπευτικών χειρισμών, επηρεάζοντας τη δομή μυϊκών ομάδων και του συνδετικού ιστού της δεύτερης και τρίτης στιβάδας του μυϊκού συστήματος. Η πίεση καλό είναι να μην εφαρμοσθεί απότομα σε βαθύ επίπεδο, ούτε με γρήγορο ρυθμό, όπως γίνεται στην κλασική σουηδική ή την ολιστική μάλαξη, γιατί έτσι θα προκληθεί άμεση σύσπαση του μυ (προκειμένου να προστατευθεί) και κατά συνέπεια τραυματισμός ή φλεγμονή.

Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται το deep tissue massage;

Σε αντίθεση με την κλασική θεραπευτική μάλαξη, η οποία πραγματοποιείται για χαλάρωση, το deep tissue massage βοηθά στους χρόνιους μυϊκούς πόνους, στην περιορισμένη κινητικότητα, στη θεραπεία κακώσεων από πτώσεις-τραυματισμούς, στις επαναληπτικές κακώσεις (π.χ. σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα), στη στάση του σώματος, στους πόνους οστεοαρθρίτιδας, στην ινομυαλγία κ.ά.

Που μπορούμε να απολαύσουμε τεχνικές μασάζ από έμπειρους επαγγελματίες σε προσιτές τιμές;

Ξεχωρίσαμε το Relief Massage στην Αθήνα και το συστήνουμε. Εκεί θα αναζωογονηθείτε επιλέγοντας τη μάλαξη που σας ταιριάζει μέσα από μια μεγάλη ποικιλία μασάζ και από εκπαιδευμένο προσωπικό. Στόχος στο Relief Massage είναι να μπορεί κάθε επισκέπτης να απολαμβάνει υπηρεσίες που θυμίζουν spa, χωρίς όμως να έχει την οικονομική επιβάρυνση ενός spa. Όλα τα μασάζ περιλαμβάνουν και αρωματοθεραπεία, χωρίς επιπλέον κόστος. Δοκιμάσαμε και την ξεχωριστή εμπειρία ομορφιάς ενός gua sha προσώπου. Πρόκειται για μια παραδοσιακή κινέζικη μάλαξη που χαρίζει αναζωογόνηση και λάμψη στο πρόσωπο. Κατά την τεχνική αυτή, το δέρμα «ξύνεται» ανώδυνα. Το αποτέλεσμα είναι να διεγείρονται οι περιοχές του προσώπου όπου γίνεται η εφαρμογή, να αυξάνεται η ροή του αίματος και να απομακρύνονται οι τοξίνες. Η συστηματική εφαρμογή του βοηθά στην παραγωγή και ανάπτυξη νέων κυττάρων, μειώνει τις ουλές, τις δυσχρωμίες, τις κηλίδες, προσφέρει σύσφιξη και ανόρθωση στο οβάλ του προσώπου, το οποίο δείχνει και πιο νεανικό!

Το Relief Massage είναι ένας νέος χώρος χαλάρωσης και ευεξίας στα Μελίσσια (Λ. Δημοκρατίας 47, τηλ. 213 0001215). www.reliefmassage.gr / FB page: Relief Massage


Το μασάζ δεν αποτελεί πια πολυτέλεια για λίγους! Προσθέστε, λοιπόν, το μασάζ στην καθημερινότητά σας και θα δείτε άμεσα τα οφέλη του στην υγεία σας.