fbpx

Ιδανικά αρώματα για το Χειμώνα!

Gucci - Armani Αρώματα

Κάθε άρωμα κρύβει μέσα του μια όμορφη ιστορία, μια μυστική συνταγή, μια έμπνευση και πολλά σπάνια και πολύτιμα συστατικά σε μια και μοναδική σύνθεση… Τα αρώματα λοιπόν, ως άλλα έργα τέχνης, αξίζουν τον θαυμασμό και τον σεβασμό μας! Της Εβελίνας Μπούσμπουρα

Ανάμεσα στα αρώματα που είναι ιδανικά για το Χειμώνα κυριαρχούν οι «oriental» συνθέσεις, που μέσα τους κρύβουν κι άλλες κατηγορίες, όπως «woody», από αρώματα του δάσους και κορμούς δένδρων, «spicy» από μπαχαρικά, «floral» από έντονα λουλούδια και gourmet με γλυκές μυρωδιές, όπως αυτή της βανίλιας. Τα καθαρά «floral» είναι επίσης ιδιαίτερα δημοφιλή και όχι τόσο τα «δροσερά» αυτή την εποχή αλλά τα πιο «ζεστά» και «αισθησιακά» που περιέχουν ως κύριο συστατικό λουλούδια όπως το τριαντάφυλλο και το γιασεμί. Οι κατηγορίες «fruity» και «cypre» είναι λιγότερο συχνές και απαντώνται συνήθως σε συνδυασμό με «floral» κατηγορίες.


Τα φυσικά χρώματά μας (στα μαλλιά και την επιδερμίδα) υποστηρίζουν κάποιοι ειδικοί ότι βοηθούν σε ένα βαθμό την σωστή επιλογή του αρώματός μας! *στους ξανθούς με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα διαρκούν περισσότερο τα floral αρώματα. *στους μελαχρινούς με μέτρια σκουρόχρωμη επιδερμίδα είναι προτιμότερα τα oriental αρώματα *σε όσους έχουν κόκκινα μαλλιά με πολύ ανοιχτή και ευαίσθητη επιδερμίδα, δεν ταιριάζουν τα «πράσινα» ή green αρώματα, αλλά είναι προτιμότερες οι επιλογές gourmet αρωμάτων.


Photo Manipulation: Χριστίνα Σπαντιδάκη