fbpx

A pink ribbon for our lives


Η Estee Lauder, η Ελένη Μενεγάκη και ο Δούκας για άλλη μια χρονιά ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στον καρκίνο του μαστού και μας καλούν να φορέσουμε το ροζ βραχιόλι που σώζει ζωές!

Της Εβελίνας Μπούσμπουρα

Untitled-1A


Ελένη Μενεγάκη


Είναι η τρίτη χρονιά που συμμετέχετε ενεργά στην Εκστρατεία Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού της Estee Lauder. Τι ελπίζετε ότι θα μάθει ο κόσμος από τη φετινή καμπάνια; Ο καρκίνος του μαστού δεν κάνει διακρίσεις. Κάθε ενέργεια από όλους μας μετράει. Η εκστρατεία της Estee Lauder Companies έχει καταφέρει πολλά εδώ και 20 χρόνια που υπάρχει, αλλά χρειάζεται ακόμα δουλειά για να επιτύχουμε στο άμεσο μέλλον έναν κόσμο χωρίς καρκίνο μαστού. Κάθε ενέργεια και δράση μετράει! Απλές, καθημερινές ενέργειες, όπως το να θυμίζουμε σε φίλους και συνεργάτες να κάνουν την ετήσια μαστογραφία τους, το να γίνουμε εθελοντές σε δράσεις που υπενθυμίζουν ότι η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές, ακόμα και το να συνεισφέρουμε με μικρά ποσά σε εθελοντικές ομάδες γιατρών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε γυναίκες σε απομακρυσμένες περιοχές, μπορεί να κάνουν τη διαφορά! Τα έσοδα από τις πωλήσεις του ροζ βραχιολιού της Estee Lauder διατίθενται κάθε χρόνο στον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών για τον Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής». Πείτε μας περισσότερα για το σύλλογο αυτό. Ο σύλλογος είναι μη κερδοσκοπικός και αποτελείται από εθελόντριες γυναίκες που έχουν βιώσει ή βιώνουν τον καρκίνο του μαστού. Είναι απίστευτα αισιόδοξες, είναι νικήτριες της ζωής. Στόχος τους είναι να στηρίζουν τις γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού, ενώ συγχρόνως εκπαιδεύουν τον κόσμο για τη σημασία της πρόληψης. Στην περίπτωση του καρκίνου του μαστού πρόληψη είναι η έγκαιρη διάγνωση. Γι’ αυτό δραστηριοποιούνται απευθυνόμενες σε γυναίκες ηλικίας από 20 χρόνων. Η γραμμή στήριξης του συλλόγου είναι το 210 8 253 253. Οι γυναίκες που έχουν νοσήσει ή νοσούν έχουν την επιλογή να μην είναι μόνες τους. Ποια είναι η μία δράση κατά του καρκίνου του μαστού που θα θέλατε να ακολουθήσουν περισσότερες γυναίκες; Εύχομαι περισσότερες γυναίκες να μιλάνε πιο συχνά με το γιατρό τους και να δραστηριοποιούνται όταν παρατηρούν ότι κάτι δεν πάει καλά με το σώμα και την υγεία τους. Οι ρυθμοί της εποχής μας είναι τόσο έντονοι, που πολλές φορές ξεχνιόμαστε ή το παραμελούμε. Κάτι πολύ σημαντικό, για το οποίο μας ενημερώνει το «Άλμα Ζωής», είναι ότι η ειδικότητα του γιατρού που έχει την κατάλληλη εκπαίδευση για κλινική εξέταση μαστού είναι ο χειρουργός μαστού. Αφού κάνουμε τη μαστογραφία, πρέπει να του την πάμε για έλεγχο. Ποια είναι η δική σας δράση κατά του καρκίνου του μαστού;

Επιλέγω να κάνω τη μαστογραφία μου κάθε χρόνο την ημέρα των γενεθλίων μου και προτρέπω τις γυναίκες σε όλη την Ελλάδα να κάνουν το ίδιο. Είναι ένα δώρο που κάνω στον εαυτό μου!

Τι κάνετε για να απαλλαγείτε από το στρες ύστερα από μια κουραστική ή αρνητική μέρα; Είναι αλήθεια πως το στρες επηρεάζει αρνητικά την υγεία μας. Μου αρέσει να κάνω μεγάλες βόλτες στη φύση. Αυτό που με χαλαρώνει πολύ είναι η συντροφιά και η αγκαλιά των παιδιών μου. Ποιος ή τι αποτελεί έμπνευση για εσάς στη ζωή; Η ίδια η ζωή!

Untitled-2A


Δούκας


Συνεργάζεστε με την Estee Lauder περισσότερα από 10 χρόνια στην Εκστρατεία Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού. Πείτε μας λίγα λόγια για την εκστρατεία αυτή. Την Εκστρατεία Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού της Estee Lauder Companies εμπνεύστηκε η Evelyn Lauder το 1992, όταν συνειδητοποίησε πόσες γυναίκες πέθαιναν τότε από άγνοια ή φόβο για τον καρκίνο του μαστού. Έρευνες μάλιστα της εποχής έδειχναν πως αν γινόταν έγκαιρη διάγνωση ο καρκίνος του μαστού ήταν τότε κατά 98% ιάσιμος! Από τότε είχε ως στόχο ζωής να δημιουργήσει έναν κόσμο χωρίς καρκίνο μαστού, με την ενημέρωση και την ιατρική έρευνα. Οι δράσεις της εκστρατείας εξαπλώνονται σε 70 χώρες εδώ και 23 χρόνια, βάζοντας ένα θεμέλιο λίθο στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού παγκοσμίως. Η Evelyn Lauder δημιούργησε το 1992 το ροζ κορδελάκι, το παγκόσμιο πλέον σύμβολο για την υγεία του στήθους. Κάθε χρόνο σχεδιάζετε ένα νέο βραχιόλι, εντελώς διαφορετικό από τα προηγούμενα. Τι σας εμπνέει κάθε φορά για τη νέα δημιουργία; Πηγή έμπνευσής μου είναι πάντα η γυναίκα, το επίκεντρο της Εκστρατείας Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού. Πρωταγωνιστής είναι το σύμβολο της ροζ κορδέλας της εκστρατείας σε συνάρτηση με τη δημιουργική στιγμή που βρίσκομαι την εποχή που σχεδιάζω το νέο βραχιόλι. Το φετινό βραχιόλι είναι έντονα συνδεδεμένο με την έννοια της ροζ κορδέλας, μια και έχει διακοσμηθεί με μεταλλικό κούμπωμα που απεικονίζει μια τρισδιάστατη κορδέλα σε κίνηση. Το χρώμα του φετινού βραχιολιού αναδεικνύει την ευαισθησία της θηλυκότητας. Είναι κατασκευασμένο από διπλό φυσικό δέρμα, χωρίς χημικές επεξεργασίες (vegetable skin), ενώ η τρισδιάστατη κορδέλα που φέρει εσώγλυφο το σύμβολο του pink ribbon αποτελείται από μέταλλο σε ασημί χρώμα, φινιρισμένο με υποαλλεργικό βερνίκι. H Estee Lauder συνεργάζεται για τρίτη χρονιά με την Ελένη Μενεγάκη για την καμπάνια του ροζ βραχιολιού. Πείτε μας λίγα λόγια για τη φωτογράφιση της καμπάνιας. Η Ελένη Μενεγάκη είναι και φέτος η Πρέσβειρα της Εκστρατείας Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού της Estee Lauder στην Ελλάδα. Είναι κάτι που κάνει με μεγάλο ενθουσιασμό και αφιλοκερδώς. Η φωτογράφιση της καμπάνιας έγινε τον Ιούνιο και, όπως κάθε χρόνο, η διάθεση που επικρατούσε κατά τη διάρκεια του shooting ήταν μοναδική!

PinkRibbonInside


Το βραχιόλι της Εκστρατείας Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού της Estee Lauder με την υπογραφή DUKAS διατίθεται από όλα τα σημεία πώλησης Estee Lauder και σε επιλεγμένα φαρμακεία μέσω της Darphin σε όλη την Ελλάδα. Η τιμή του είναι 10 ευρώ και τα έσοδα υποστηρίζουν το έργο του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.