fbpx

Όσα πρέπει να κάνουμε τώρα στο ιατρείο!


Ο χειμώνας είναι η κατάλληλη εποχή για μικρές ή μεγαλύτερες επεμβάσεις στο πρόσωπο και το σώμα. Ανακαλύψτε εδώ τι πρέπει να κάνετε τώρα στο δερματολόγο ή τον πλαστικό χειρουργό!

της Εβελίνας Μπούσμπουρα

Εφόσον έχετε πάρει απόφαση να κάνετε μια θεραπεία ή επέμβαση πλαστικής χειρουργικής που απαιτεί χρόνο αποθεραπείας, αυτή η εποχή είναι η κατάλληλη. Τώρα μπορούμε πιο εύκολα να κλειστούμε στο σπίτι και να αποφύγουμε αδιάκριτα βλέμματα και ερωτήσεις. Εκτός όμως από αυτό τον κοινωνικό λόγο, υπάρχουν και άλλοι, αντικειμενικοί παράγοντες που επιβάλλουν κάποιες θεραπείες να γίνουν το χειμώνα, όπως ο περιορισμός στο σπίτι για μερικές μέρες, που σε κάποιες περιπτώσεις είναι αναγκαστικός, αλλά και η αποφυγή του ήλιου για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τώρα λοιπόν είναι η κατάλληλη στιγμή για:

1. Κάθε μορφής θεραπεία με λέιζερ, π.χ. αποτριχώσεις, laser resurfacing για το πρόσωπο, laser ST για αντιμετώπιση των σημαδιών γήρανσης, λέιζερ για καφέ κηλίδες κ.ά. Επιβάλλεται αποφυγή της έντονης ηλιοφάνειας, ενώ για το επιθυμητό αποτέλεσμα ίσως χρειαστούν αρκετές εφαρμογές, όπως στην περίπτωση της αποτρίχωσης, και καλό είναι να ξεκινήσετε εγκαίρως αν θέλετε την άνοιξη να είστε έτοιμες.

2. Όλα τα χημικά πίλινγκ πρέπει αυστηρά να γίνονται σε περιόδους με περιορισμένη ηλιοφάνεια. Για τα βαθιά χημικά πίλινγκ θα χρειαστείτε περίπου 1 εβδομάδα με 10 μέρες αποθεραπείας, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να εκδηλωθεί ερεθισμός, κοκκινίλες και απολέπιση στο δέρμα. Στο διάστημα αυτό αλλά και μετά θα πρέπει να είστε προσεκτικές με τον ήλιο.

3. Όλες οι επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής είναι ιδανικό να γίνονται αυτή την εποχή για να έχετε αρκετό χρόνο μέχρι την πλήρη εξαφάνιση ουλών, οιδημάτων κ.λπ. (ειδικά αν πρόκειται για το σώμα). Για παράδειγμα, η κοιλιοπλαστική απαιτεί 1 εβδομάδα ξεκούραση στο σπίτι, 1 μήνα για να κάνετε κανονικά όλες τις κινήσεις (π.χ. άρση βαρών και γυμναστική) και κάποιους μήνες για να περιοριστούν οι ουλές και να πάρουν την τελική τους μορφή. Το ίδιο περίπου ισχύει και για τα facelifts, τις λιποαναρροφήσεις, κ.ά.