fbpx

Ραντεβού στη Λίμνη Βουλιαγμένης!

Από την ομάδα του IQbeauté

Ένας κρυμμένος παράδεισος στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Ένας προορισμός απόλαυσης και διασκέδασης σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον που σε ταξιδεύει μακριά από την καθημερινότητα.

Ενταγμένη στον Εθνικό Κατάλογο Natura 2000, η Λίμνη Βουλιαγμένης αποτελεί ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο παγκόσμιας εμβέλειας. Σύμφωνα με γεωλόγους, η σημερινή μορφή της προέκυψε κατά τα ελληνιστικά χρόνια όταν η οροφή ενός μεγάλου σπηλαίου κατέρρευσε, πιθανόν λόγω της διάβρωσής της από τα θερμά ύδατα. Η ανάδειξη της λίμνης από την κατάρρευση της οροφής οδήγησε και στην ονομασία «Βουλιαγμένη».

Η Λίμνη Βουλιαγμένης συγκαταλέγεται στις αναγνωρισμένες Ιαματικές Πηγές της Ελλάδας. Τα ιαματικά νερά της, πλούσια σε άλατα και μέταλλα, έχουν θερμοκρασία μεταξύ 22°C και 29°C όλο τον χρόνο. Το υφάλμυρο νερό της λίμνης ανακυκλώνεται συνεχώς από τη θάλασσα και τις ιαματικές πηγές, που αναβλύζουν από βάθος 50 έως 100 μέτρων. Έτσι, η κολύμβηση στη λίμνη συμβάλλει στην τόνωση του οργανισμού αλλά και στην ξεκούραση του σώματος, προσφέροντας μια ολιστική εμπειρία ευεξίας. Τα ψαράκια Garra Rufa –γνωστά ως spa fish– αποτελούν μέρος του σπάνιου οικοσυστήματος, προσφέροντας ένα απολαυστικό μασάζ σε συνδυασμό με μια φυσική απολέπιση κατά τη διάρκεια του μπάνιου.
Αν θέλετε ακόμη περισσότερη ηρεμία και ιδιωτικότητα κατά την επίσκεψη σας, επιλέξτε την Privé Area και χαλαρώστε στο ειδυλλιακό της περιβάλλον απολαμβάνοντας μια ξεχωριστή εμπειρία φιλοξενίας! Εξαιρετικό είναι και το νέο εστιατόριο Nero της Λίμνης Βουλιαγμένης, που λειτουργεί από νωρίς το πρωί έως τις βραδινές ώρες.

Περισσότερα στο vouliagmenilake.gr

Παροχές: Ναυαγοσωστική και ιατρική κάλυψη, parking, παιδική γωνιά, αποδυτήρια, ερμάρια φύλαξης αντικειμένων, ντους με ζεστό και κρύο νερό, πρόσβαση σε ΑμΕΑ, Wi-Fi.