fbpx

Η δύναμη της παρέας


Στην καρδιά του Πειραιά, το φαρμακείο 3Plus Pharmacy κλέβει τις εντυπώσεις από τον Ιούλιο του 2015, αρχικά χάρη στον μεγάλο και εντυπωσιακό χώρο του, που χαρακτηρίζεται από διαχρονική πολυτέλεια. Όπως κατάλαβα, όμως, τη διαφορά εδώ κάνει πραγματικά «η ισχύς εν τη ενώσει», αφού τρεις πολύ έμπειροι φαρμακοποιοί, που λειτουργούσαν εδώ και χρόνια στην περιοχή τα φαρμακεία τους, δημιούργησαν μαζί αυτόν τον νέο χώρο ενώνοντας τις δυνάμεις τους. Πρόκειται για ανθρώπους με μεράκι και διάθεση να προσφέρουν στην τοπική κοινωνία. 

Της Μάνιας Μπούσμπουρα Φωτογραφίες: Χριστόφορος Δουλγέρης

Επισκέφθηκα το 3Plus Pharmacy με τη συνεργάτιδά μου Αλεξάνδρα Τρύφωνος και διαπίστωσα με πόση άνεση μπορείς να κάνεις τις αγορές σου, μόνη ή παρέα με μια φίλη. Είδαμε και δοκιμάσαμε, μάλιστα, τη νέα σειρά αντηλιακών της Lierac, που λατρέψαμε για το υπέροχο άρωμα και τις τέλειες υφές. Στα υπέρ βάζουμε και την παιδική γωνιά που διαθέτει το φαρμακείο, όπου ένα παιδί μπορεί να ζωγραφίσει ή να παίξει όσο η μαμά εξερευνά τα καλλυντικά με την ησυχία της! Συναντήσαμε εδώ τη φαρμακοποιό κ. Έφη Κουνέλλη και μιλήσαμε μαζί της για την ξεχωριστή φιλοσοφία πάνω στην οποία βασίστηκε η δημιουργία και η λειτουργία του 3Plus Pharmacy.

Ποια είναι η ιστορία αυτού του φαρμακείου; Το φαρμακείο μας είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας τριών φαρμακοποιών. Και οι τρεις λειτουργούσαμε φαρμακεία κοντά στην περιοχή που βρίσκεται σήμερα το 3Plus Pharmacy, με συνολική εμπειρία πάνω από 70 χρόνια. Ποια είναι η φιλοσοφία στην οποία βασίστηκε η δημιουργία αυτού του χώρου; Η φιλοσοφία μας βασίζεται στο μότο «Μαζί μπορούμε καλύτερα». Πιστεύουμε πως η συνεργασία και η συνένωση δυνάμεων είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης των σημερινών δύσκολων οικονομικών και κοινωνικών συγκυριών, μια αναγκαία για όλους αντίδραση. Ποιο είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του φαρμακείου σας; Από αυτό που –αποπροσανατολιστικά– ονομάζεται οικονομική κρίση θα επιβιώσουν μόνο οι επαγγελματίες, με τη σαξονική έννοια του όρου, που σημαίνει αφοσίωση και πίστη σ’ αυτό που κάνεις και απόλυτος σεβασμός στον πελάτη, αλλά και στη δεοντολογία, η οποία είναι απαραίτητο να υπάρχει σ’ έναν τόσο ευαίσθητο για τη δημόσια υγεία τομέα. Το σύνθημα του 3Plus Pharmacy, στο οποίο πιστεύουμε απόλυτα και στο οποίο συμφωνήσαμε από την αρχή και πάνω στο οποίο χτίζουμε την καθημερινή μας εικόνα, είναι «Μαζί μπορούμε καλύτερα». Για μας στο 3Plus, ο πελάτης δεν είναι απλώς αγοραστής που θα μας δώσει χρήματα. Είναι άνθρωπος που, ιδίως όταν πρόκειται για την υγεία και την ευζωία του, έχει ανάγκη από υπεύθυνη ενημέρωση και ανθρώπινη συμπεριφορά. Και αυτή, ασφαλώς, δεν είναι δυνατόν να δίνεται με οικονομικίστικα κριτήρια. Η αντίληψη αυτή, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το μέγεθος μας δίνει τη δυνατότητα να πετύχουμε καλύτερους όρους συνεργασίας με τους προμηθευτές μας (προσφορές από τις οποίες, ουσιαστικά, επωφελούνται οι πελάτες μας), αλλά και μεγάλη επάρκεια προϊόντων, οδηγούν στο να είμαστε ανταγωνιστικοί, και θέλουμε να πιστεύουμε ότι μας ξεχωρίζει. Για ποιον λόγο θωρείτε το φαρμακείο τον ιδανικό χώρο για τη σωστή επιλογή των καλλυντικών; Ο φαρμακοποιός έχει γνώσεις που τον καθιστούν αξιόπιστο σύμβουλο ομορφιάς και όχι μόνο. Άλλωστε, ο κλάδος της δερμοκοσμετολογίας βασίζεται σε επιστημονικές γνώσεις με επίκεντρο το δέρμα, τις λειτουργίες και τις ανάγκες του. Τα προϊόντα που βρίσκει κανείς στο φαρμακείο μας δεν είναι απλά προϊόντα ομορφιάς, αλλά εξειδικευμένες συνθέσεις υγείας υψηλής ποιότητας, ασφαλείς και προσιτές. Έτσι, ο αγοραστής έχει ανάγκη την επιστημονική και αξιόπιστη συμβουλή. Η συνεχής εκπαίδευση όλης της ομάδας μας σίγουρα το εξασφαλίζει αυτό. Η Lierac κατέχει εξέχουσα θέση στον χώρο των καλλυντικών σας. Ποια είναι η άποψή σας για το brand, γιατί το επιλέξατε; Στον χώρο της δερμοκοσμετολογίας, η Lierac έχει αναγνωρισμένη τεχνογνωσία στον τομέα της αντιγήρανσης, με εξαιρετικά προηγμένες και αποτελεσματικές φόρμουλες. Κατανοώντας τις ανάγκες του άνδρα και της γυναίκας, εξασφαλίζει πρωτοπορία και αποτελεσματικότητα και «υπογράφει» μια φιλοσοφία που ταιριάζει απόλυτα με τη δική μας.


Δείτε εδώ περισσότερες φωτογραφίες

Δείτε ολόκληρο το ρεπορτάζ που πραγματοποιήσαμε σχετικά με το σύγχρονο φαρμακείο ΕΔΩ

Πείτε μας την άποψη σας γι’ αυτό το ρεπορτάζ και λάβετε μέρος στον διαγωνισμό μας. Περισσότερα ΕΔΩ

Ποιες υπηρεσίες προσφέρετε ή θα προσφέρετε στο άμεσο μέλλον στους επισκέπτες-πελάτες σας; Θίγετε ένα πολύ σημαντικό θέμα, στο οποίο δίνουμε μεγάλη σημασία και το οποίο ουσιαστικά εκπορεύεται από το «μαζί». Πιστεύουμε ότι μια επιχείρηση πρέπει κατ’ αρχήν να είναι «καλός πολίτης» και να λειτουργεί μαζί με την κοινωνία στην οποία είναι ενταγμένη. Έτσι, προχωρούμε σε πολλές ενέργειες υπέρ των πελατών μας, αλλά και της τοπικής κοινωνίας, και όχι μόνο σε επίπεδο marketing. Προγραμματίζουμε σειρά παρεμβάσεων, με τις οποίες θα στηρίξουμε έμπρακτα τη δημόσια υγεία στη γειτονιά μας, ενώ θα παρέμβουμε ακόμη και στα πολιτιστικά δρώμενα. Επ’ αυτού, τίποτε άλλο, προς το παρόν. Τι σας οδήγησε σε μια τέτοια επένδυση αυτή την εποχή στην Ελλάδα; Νομίζω πως μέρος της απάντησης στο ερώτημα αυτό εμπεριέχεται στα όσα ανέφερα απαντώντας στις προηγούμενες ερωτήσεις. Να προσθέσω πως ακριβώς αυτή η εποχή μάς έδειξε τον δρόμο. Απέναντι στις τεράστιες και απρόσωπες επιχειρηματικές μονάδες που δημιουργούνται κάθε μέρα στο όνομα και για την εφαρμογή της παγκοσμιοποίησης, θεωρήσαμε πως πρέπει να δώσουμε τη μάχη με τρόπο που θα αυξάνει τις δυνατότητές μας αλλά και τις πιθανότητες να πετύχουμε. Να δημιουργήσουμε δηλαδή μια σύγχρονη, εξωστρεφή, αλλά όχι απρόσωπη επιχείρηση που θα αποτελείται από συνεργασίες φαρμακοποιών με διαφορετικές δεξιότητες – μέλη μιας ομάδας με κοινούς στόχους. Μία ομάδα που θα μπορεί να θέσει τις βάσεις για την παροχή κάθε είδους υπηρεσίας υγείας και ευζωίας, πλήρως μηχανογραφημένη, και η οποία μπορεί να ανταποκριθεί στις επερχόμενες αλλαγές του συστήματος Υγείας, όπως η διαχείριση φαρμακοθεραπείας, η συμμόρφωση των ασθενών, η φαρμακοτεχνία και φυτοθεραπεία, η διαχείριση ιατροτεχνολογικών προϊόντων κ.ά. Ακόμη, στόχος ήταν να δημιουργήσουμε έναν χώρο ομορφιάς για τη σύγχρονη γυναίκα και τον σημερινό άνδρα, με οδηγίες και προτάσεις, καθώς και έναν φιλόξενο χώρο για τη μαμά και το παιδί με φιλοσοφία «value for money», με premium προϊόντα υψηλής ποιότητας και αποτελεσματικότητας. Πόσους ανθρώπους απασχολεί σήμερα το φαρμακείο σας και ποιες είναι οι ειδικότητές τους; Απασχολεί τρεις φαρμακοποιούς και άλλα τρία άτομα, που είναι βοηθοί και αισθητικοί.


Φαρμακείο 3Plus Pharmacy
Σ/Φ Π. Καρατζάς-Ε. Κουνέλλη Ο.Ε., Ηρώων Πολυτεχνείου 63, Πειραιάς.
: 3+pharmacy
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00-21:00, Σάββατο 09:00-15:00.

Το ρεπορτάζ για τα φαρμακείο δεν είναι διαφημιστικό.