fbpx

Οι τάσεις των μαλλιών για το φθινόπωρο 2016

Iqbeaute-hair-tips


Ξεχωρίζουμε για σας εμπνευσμένα looks απευθείας από τα catwalks των μητροπόλεων της μόδας. Οι τάσεις στη μόδα των μαλλιών για το φθινόπωρο 2016 ακροβατούν ανάμεσα στη θεατρικότητα και την απλότητα.

της Εύης Γεωργίου

Iqbeaute-Moncler-Proper-Plaits Moncler

Proper plaits

Η πιο δημιουργική τάση κυριαρχεί στα ντεφιλέ για μία ακόμη χρονιά. Άλλοτε πρωτότυπες και επιτηδευμένες και άλλοτε χαλαρές και ατίθασες, οι πλεξίδες πρωταγωνιστούν. Στη Sally Lapointe, δύο σφιχτές boxer braids πλαισιώνουν ένα sleek αποτέλεσμα στο επάνω μέρος του κεφαλιού, ενώ στον Moncler μια περίτεχνη, λεία και σφιχτή πλεξίδα πλέκεται στο πάνω μπροστινό μέρος του κεφαλιού.

Tip: Για απόλυτα λείο αποτέλεσμα, περάστε τα μαλλιά με ένα πινέλο kabuki, το οποίο έχετε ψεκάσει με δυνατό σπρέι κρατήματος.

Μust product: Το LOreal Paris Studio/Pro LOCK IT 4 Hairspray, για δυνατό κράτημα και χτένισμα που κρατάει χωρίς να κοκαλώνει.

Iqbeaute-L'Oreal-Studio-Pro

Iqbeaute-Dior-Ballerina-bun Dior

Ballerina bun, chignon

Το σινιόν απογειώνει τη θηλυκή και σοφιστικέ πλευρά κάθε γυναίκας και είναι και πάλι επίκαιρο ως η κομψότερη τάση της σεζόν. Στον Valentino, ξεχώρισε σε κλασικό στιλ, επιμελημένο, απόλυτα τιθασευμένο, πιασμένο ψηλά, με ελάχιστα τουφάκια να «χαλάνε» την αυστηρή συμμετρία. Ατημέλητος κότσος στην πασαρέλα του οίκου Boss και origami style bun με διπλό κότσο και λείο αποτέλεσμα, που αναδεικνύει την τολμηρή κομψότητα αυτού του σινιόν, στον Dior.

Tip: Για λαμπερό αποτέλεσμα από τη ρίζα ως τις άκρες χρησιμοποιήστε ένα τζελ που χαρίζει λάμψη και δυνατό κράτημα. Ψεκάστε με ένα σπρέι λάμψης για το τελικό φινίρισμα.

Μust product: Ένα styling gel για δυνατό κράτημα και γυαλιστερή όψη, όπως το Wella Professionals EIMI Pearl Styler Styling Gel.

Iqbeaute-wella-pearl-styler

Iqbeaute-Salvatore-Ferragamo Salvatore Ferragamo

Low ponytails

Πάντα επίκαιρο, το ponytail αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά η δυνατή επιλογή της σεζόν. Κλασική αλογοουρά, με ανάλαφρες πτυχώσεις, πιασμένη ψηλά, αναδεικνύει τη σικ πλευρά κάθε γυναίκας για τον οίκο Salvatore Ferragamo. Χαλαρή εκδοχή στον Cedric Charlier, πιασμένη σε χαμηλό μήκος για πιο ανάλαφρο αποτέλεσμα, που κάνει την αλογοουρά να ξεχωρίζει από τα συνηθισμένα προσθέτοντάς της μια μοντέρνα νότα.

Τip: Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, στη sleek αλογοουρά χρησιμοποιήστε ένα μεταλλικό αξεσουάρ μαλλιών σε χρυσή ή ροζ-χρυσή απόχρωση. Θα αναδείξει το look στη στιγμή!

Μust product: Το μυστικό για μια αλογοουρά με φυσική κίνηση είναι το πέρασμα με σπρέι ή αφρό με θαλασσινό αλάτι, όπως το Bumble and Bumble Surf Foam Spray Blow Dry, ώστε να διατηρήσετε το ανεπιτήδευτα cool στιλ των μαλλιών.

Iqbeaute-bumble-and-bumble

Iqbeaute-Saint-Laurent Saint Laurent

Wet look locks

Το δυναμικό ανδρόγυνο στιλ, άκρως αυστηρό και μινιμαλιστικό, επανέρχεται δυναμικά. Στον οίκο Louis Vuitton είναι απόλυτα πειθαρχημένο και με glossy αποτέλεσμα, με χωρίστρα στο πλάι, ενώ στους Saint Laurent και Giambattista Valli τα μαλλιά είναι τραβηγμένα προς τα πίσω.

Tip: Για να πετύχει το look, αναμείξτε στη μάσκα μαλλιών μερικές σταγόνες από λάδι μαλλιών. Λουστείτε και αφού τα στεγνώσετε, εφαρμόστε μικρή ποσότητα λαδιού στο μήκος και τις άκρες.

Μust product: Ένα τζελ που χαρίζει ελαστικό κράτημα, wet look και εκτυφλωτική λάμψη, όπως το LOreal Professionnel Tecni Art Extreme Splash.

Iqbeaute-L'Oreal-tecni-art

Iqbeaute-H-et-M H&M Studio

Sleek silhouette retro-chic

Νεανικό και ανάλαφρο, το sleek που παρουσίασε o οίκος Εlie Saab για την H&M. Φρέσκια αίσθηση που ξεφεύγει από το απόλυτα επιμελημένο ίσιο των προηγούμενων χρόνων. Καθαρές και απλές γραμμές στα μαλλιά, άλλοτε με χωρίστρα στη μέση ή με μεγάλα καπέλα που παραπέμπουν στη δεκαετία του ’70, το στιλ αυτό διατηρεί την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στον ελιτίστικο χαρακτήρα του ίσιου και την ανεπιτήδευτη ομορφιά της εφηβείας.

Tip: Κατά το φορμάρισμα, χρησιμοποιήστε μια χοντρή βούρτσα και ξεκινήστε από την κορυφή ώστε να πετύχετε το look. «Κλειδώστε» το αποτέλεσμα με ένα σπρέι μαλλιών.

Must product: Για απόλυτη λάμψη και ομοιομορφία, επενδύστε στην ενυδάτωση και την υγεία των μαλλιών με μια καλή μάσκα, όπως η L’Oreal Paris Elvive Ολική Αναδόμηση (5) Μάσκα Επανασύστασης.

Iqbeaute-L'Oreal-oliki-anadomisi

Iqbeaute-Gucci Gucci

Retro-chic waves

Ελκυστικές μπούκλες με πλούσιο όγκο και ρετρό επιρροές, με ανάλαφρη κίνηση στη ’50s εκδοχή, δηλώνουν εμφατικά την αισθησιακή πλευρά κάθε γυναίκας στην επίδειξη του Gucci και αποτελούν το απόλυτο «do» του φετινού χειμώνα. Αλλά και με επιρροές από τη δεκαετία του ’20 παρουσιάστηκαν από τον Marc Jacobs, για να αναδείξουν μια ακόμη πιο σαγηνευτική πλευρά.

Tip: Χρησιμοποιήστε ζεστά μεσαία rollers στις ρίζες των μαλλιών και τυλίξτε τα υπόλοιπα σε εναλλασσόμενες κατευθύνσεις, σχηματίζοντας κυματισμούς. Στο τέλος, βουρτσίστε με βούρτσα από φυσική τρίχα αγριόχοιρου και λειάνετε το αποτέλεσμα χαρίζοντας έξτρα λάμψη με λίγες σταγόνες λάδι.

Must product: Προηγουμένως, φροντίστε τα μαλλιά σας με ένα προϊόν που θα σας εξασφαλίσει λείο, ελαστικό και ανάλαφρο αποτέλεσμα, όπως το Phyto Phytoelixir Subtle Oil, το λάδι που εφαρμόζεται πριν από το λούσιμο και βοηθάει ακόμα και τα πιο ξηρά μαλλιά. (Πολυτελές προϊόν περιποίησης που θα βρείτε στα φαρμακεία και στα Carelab by attica).

Iqbeaute-phyto


Catwalk Pictures: Yannis Vlamos